Yhdistetyn viestikapula vaihtuu – päävalmentaja Petter Kukkosella haikeutta: "Nämä ovat vähän kuin omia poikiani"

Viimeinen kausi päävalmentajana oli pieni pettymys Petter Kukkoselle.

Petter Kukkosen kymmenen vuoden urakka yhdistetyn maajoukkueen päävalmentajana päättyi sunnuntaina.

13.3. 19:24

Suomen yhdistetyn maajoukkuetta kymmenen vuotta luotsanneen Petter Kukkosen maailmancup-koitokset päävalmentajana päättyivät sunnuntaina, kun Saksan Schonachissa kisattiin kauden viimeinen kisa.

”Haikealta tietyllä tavalla tuntuu, olen neljäsosan elämästäni viettänyt tämän joukkueen kanssa. Ollaan kasvettu yhteen, nämä ovat vähän kuin omia poikiani”, Kukkonen huokaisi puhelimitse STT:lle.

”Samalla tässä tietysti miettii, mitä tulevaisuus tuo tullessaan ja pohtii sitä, miten on tässä hommassa onnistunut. Tuloksellisesti, mutta myös mitä muita arvoja on pojille antanut. Ja sitä, mitä on tarjonnut ihmisille (katsojille) seurattavaksi. Kaikenlaista mahtuu tällä hetkellä päähän.”

Kymmeneen vuoteen mahtuu riemua ja onnistumisia, mutta myös surua ja pettymyksiä. Päättynyt kausi lupaili hyvää, mutta toivottua suurmenestystä ei ikinä tullut.

Lue lisää: Yhdistetyn päävalmentajalta Petter Kukkoselta musertava viesti olympiapettymyksen jälkeen: ”Kaikki työ täydellisen turhaan”

”Tämä viimeinen kauteni oli pieni pettymys, ei päästy ihan sinne minne haluttiin. Paljon sairastelua, loukkaantumisia, epäonnea, parasta joukkuetta ei missään vaiheessa saatu jalkeille. Hyviäkin juttuja oli, mutta parempaa haluttiin. Olympiamitaliakin”, Kukkonen pohti.

Lue lisää: Petter Kukkosen lohduton ilmoitus pitää – urheilijoilleen hän jättää jotain menestystäkin suurempaa

”Siinä paljastuu se haaste (tulevaan): urheilijamäärän kapeus. Sen eteen on tehtävä töitä”, Kukkonen miettii vielä.

Päävalmentajan roolissa jäljellä ovat vielä SM-kisat sekä "viestinvaihto" seuraajalle.

”Rovaniemen SM-kisoja menen seuraamaan. Ja viestikapulan vaihtoa, että seuraaja pääsee mahdollisimman hyvistä lähtökohdista aloittamaan. Kaikin keinoin pyrin siinä auttamaan”, Kukkonen kertoo.

Omalta osalta tulevaisuus on auki. Nyt Kukkonen "ottaa happea", mutta se ainakin tiedetään, että parin vuoden takainen esikoiskirja saa seuraajan syksyllä tai ensi vuoden keväänä.

Tulevaisuutta ennen Kukkonen ja pojat levähtävät raskaan kauden päätteeksi.

”Lähdetään (täältä Schonachista) Itävallan Sankt Antoniin laskettelemaan, ollaan siellä keskiviikkoon asti. Kaksi päivää yhdessä siellä, muistellaan menneitä ja suunnitellaan tulevia.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut