Menestymään tottunut Teiskon Urheilijoiden Johannes Alarotu juhli jälleen

Myös Kankaantaan Kisan Tuuli Raunio otti odotetun mestaruuden nuorten SM-hiihdoissa Kuopiossa.

Teiskon Urheilijoiden Johannes Alarotu tuuletti maalissa mestaruuttaan.

13.3. 18:56

Kuopio

Teiskon Urheilijoiden Johannes Alarotu pesi sunnuntaina vuotta vanhemmat ja juhli alaikäisenä 17-vuotiaiden 20 kilometrin mestaruutta Kuopiossa Puijon rankoilla radoilla ajalla 1.01.17,7.

Lauantaina mestaruutta juhlinut seurakaveri Akseli Pitkänen johti vielä puolimatkassa, mutta hän keskeytti. Tie mestaruuteen jäi avoimeksi Alarodulle.

”Tavoitteena oli pitää kovaa vauhtia, jotta sprintterityypit putosvat pois kärjestä. Puolimatkan jälkeen tein yhteistyötä kärjessä Roni-Eemilin (Norrbacka) kanssa ja loppu meni suunnitelmien mukaan. Ladut olivat sopivan raskaat, SM-tasolla näin pitää ollakin”, Alarotu sanoi.

Alarotu voitti viime vuonna Vuokatissa mestaruuden Hopeasommissa 15-vuotiaiden sarjassa ja hän on suurin suosikki myös ensi viikonloppuna Taivalkoskella 16-vuotiaiden sarjassa.

”Jätin täällä lauantain väliin perjantain parisprintin onnistumisen jälkeen, että voimia säästyisi ensi viikonloppuun. Ensi viikonlopun jälkeen voinkin viedä sukset varastoon”, Alarotu sanoi.

Alarodun tie tähtiin on sujunut tähän saakka hyvin, Hopeasomman mestaruus tuli jo 13-vuotiaiden sarjassa Hollolassa kolme vuotta sitten.

Vuonna 2020 Hopeasompia ei pidetty lainkaan eli mestaruusputkea on jo kolme kautta.

Odotettu mestari

Naisten puolellakin nähtiin odotettu mestari, kun Kankaantaan Kisan Tuuli Raunio karkasi muilta hyvissä ajoin ennen 20 kilometrin kilpailun maalia ja juhli mestaruutta ajalla 1.06.56,1.

Valkeakosken Hakan Sonja Leinamo otti hopeaa yli minuutin hävinneenä.

Molemmat voittivat viikonloppuna kolme mitalia, Raunion saldo oli 2-1-0 ja Leinamon 1-2-0.

Raunio on edustanut Kisaa nyt neljä vuotta.

”Olin Vuokatissa leirillä Aino Pihlavan ja Julia Junkkalan kanssa. Olin siihen saakka edustanut Kyrön Voimaa, mutta siellä alkoi hiihtotoiminta hiipua. Päätimme sitten liittyä kaikki kolme Kisaan”, Isostakyröstä kotoisin oleva Raunio sanoi.

Mitä muuta Wikipedia ei sinusta tiedä?

”Soitan pianoa ja maalaan vesiväreillä. Kun maalaan, niin kuuntelen samalla omaa musiikkiani. Vuokatin metsissä olen tykännyt puiden halaamisesta”, Raunio paljasti.

Näiden kolmen lisäksi mitalia juhli sunnuntaina myös Tampereen Pyrinnön Amanda Saari. Vain Mikkelin Hiihtäjien kasvatti Jasmin Kähärä oli parempi alle 23-vuotiaissa kukistaen hänet 19,4 sekunnilla.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut