Kiiveri käänsi kaksi milliä liian aikaisin kepille ja pettyi paralympialaisten päätöslajissaan

Suomalaislaskija ajautui ulos pujottelun toisella kierroksella, mutta kahden mitalin mies oli erittäin tyytyväinen kokonaisurakkaansa.

Santeri Kiiveri sijoittui pystylaskijoiden pujottelun toisella kierroksella neljänneksi ja jäi vain 0,4 sekunnin päähän kolmannesta sijasta.

13.3. 7:58 | Päivitetty 13.3. 10:30

Peking

Santeri Kiiverin loistavasti sujuneet Pekingin talviparalympialaiset päättyivät harmittavaan keskeytykseen pystylaskijoiden pujottelun toisella kierroksella varhain sunnuntaiaamuna Suomen aikaa.

Kiiveri oli ensimmäisen kierroksen jälkeen neljäntenä ja vain 0,4 sekunnin päässä kolmannesta sijasta, mutta toisen kierroksen parannusyritys epäonnistui.

”Rata oli huonossa kunnossa ja hidas. Vähän turhan aikaisin lähdin kääntämään kepille, varmaan kaksi milliä liian aikaisin. Tämä on virheherkkä laji ja välillä käy näin”, Kiiveri kertoi tiedotteessa.

Lue lisää: Santeri Kiiveri laski paralympiavoittajaksi suurpujottelussa – ”Sieltä se tuli”

Lue lisää: Santeri Kiiverille historiallinen paralympiahopea

Kilpailut olivat menestys 21-vuotiaalle suomalaiselle, joka voitti paralympiakultaa suurpujottelussa ja -hopeaa alppiyhdistetyssä. Hänestä tuli ensimmäinen suomalainen, joka on voittanut mitalin alppihiihdossa paralympialaisissa.

”En missään unissani olisi ajatellut tällaisia suorituksia. Tiesin, että kunto on hyvä ja lasku kulkee, mutta sitä ei ole saanut oikein missään näytettyä, kun on ollut kaiken maailman ongelmia terveyden ja välineiden kanssa maailmancupissa ja tammikuun MM-kilpailuissa”, Kiiveri avasi.

”Ei oikein itsekään ollut varma, mihin vauhti riittää, kun kaikki menee nappiin. Åren maailmancup tammikuun lopussa vähän näytti suuntaa”, siellä olin suurpujottelussa kolmas. Mutta kyllä näin hyvä tulos tuli yllätyksenä.

”Olen nukkunut huonosti”

Latausta riitti vielä päätöslajiin, vaikka yöunet ovat jääneet vähiin.

”On ollut adrenaliinia aika paljon kehossa, joten olen nukkunut huonosti, mutta olin valmis kisaan ja ensimmäinen kierros oli ihan hyvä ja toiseenkin lähdin hyvin. Sitten tuli perinteinen pujotteluvirhe.”

Virhe viimeisessä lajissa oli vain pieni tahra, koska Pekingin-kisat sujuivat Suomelta mukavasti. Kuuden urheilijan joukkue saalisti kaikkiaan neljä mitalia. Kiiverin tavoin myös lumilautailija Matti Suur-Hamari sai kasaan kullan ja hopean värisen yhdistelmän, kun hän otti kullan päälajissaan lumilautacrossissa ja hopean sivulajissaan banked slalomissa.

Inkki Inola säväytti maastohiihdon 20 kilometrin perinteisen kilpailun neljännellä sijalla, ja Kiiveri toi Suomelle pistesijan syöksylaskun kahdeksannella sijalla.

Seuraavat talviparalympialaiset kisataan 2026 Italian Milanossa ja Cortina d'Ampezzossa.

Päivitys 13.3. kello 10.30: Juttua on päivitetty kauttaaltaan ja lisätty Kiiverin kommentit.

Lue lisää: Lopun jyrkkä oli liian vaikea paralaskija Laurilalle – Inola 12:s hiihdon näkövammaluokassa

Lue lisää: Matti Suur-Hamarille toinen paralympiamitali – nyt hopeaa: ”Nyt voi hyvillä mielin lähteä pakkaamaan laukkuja”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut