Akaa-Volley nappasi runkosarjahistoriansa parhaan sijoituksen – päätöskamppailusta tuli pakkopullaa

Olli Kunnari johtaa Akaan luottavaisena puolivälierävastustaja Loimun kimppuun.

Kristo Kollo ehti tehtailla 20 pistettä.

11.3. 22:37

Toivottavasti huono kenraali tietää Akaa-Volleyn lentopallojoukkueelle hyvää ensi-iltaa.

Niin kuin vanhassa ja joidenkin mielestä jo puhki kuluneessa sananlaskussa väitetään.

Rehellisyyden nimissä pitää todeta, että Akaa-Volleynn viimeinen runkosarjaottelu miesten lentopalloliigassa oli lopputulosta lukuun ottamatta pelkkä pakkopulla.

Akaa otti toki 3–2 (25–16, 25–18, 29–31, 16–25, 16–14) -voiton Karelian Hurmoksesta, mutta homma olisi pitänyt hoitaa ilman muuta kolmessa erässä.

Akaan hieno kotiyleisö on löytänyt taas tiensä lehtereille koronakurimuksen hellitettyä, mutta kotijoukkueen tarjoama anti jäi hyvin vähäiseksi.

Pitkään näytti siltä, että Hurmoksen paukut katosivat edellisiltana Sastamalan trillerissä.

Mutta ei – ala-asteen tillilihaakin sitkeämpi joensuulaisjoukkue nousi kolmen ottelupallon takaa lopulta viidenteen erään ja nappasi pisteen myös Toijalasta.

Toki tulos selittyy pitkälti myös sillä, että Akaa lepuutti koko ottelun huippuvireistä hakkuriansa Urpo Sivulaa ja kapteeniansa Joni Mikkosta.

Sitten positiivisempiin asioihin. Viidettä liigakautta pelaava Akaa otti pääsarjahistoriansa parhaan runkosarjasijoituksen – kolmannen sijan.

Se takaa kotiedun keskiviikkona alkavaan pudotuspelisarjaan. Akaa kohtaa Raision Loimun.

”Saimme juuri sen sijan, minkä ansaitsimmekin. Siitä ei ole kahta sanaa. Olen pääosin ihan tyytyväinen. Toki joukkoon tuli myös niitä pelejä, mitkä eivät ylentäneet mieltä”, Akaan valmentaja Olli Kunnari summasi.

Akaa löi puolivälierävastustajansa Loimun runkosarjakohtaamisissa voitoin 2–1.

”Loimu on hyvin pelatessaan erittäin hyökkäysvoimainen nippu. Kaikki tietävät, mistä pallo tulee. Ali Fazli ja Kristaps Smits hakkaavat pisteitä melkein kaksistaan. Heidän pysäyttämiseensä pitää löytää keinot”, Kunnari pohjusti.

Akaa lähtee metsästämään historiansa ensimmäistä välieräpaikkaa hyvistä asemista. Kaksi vuotta sitten lähtötilanne olisi ollut yhtä herkullinen, mutta kaikki sarjat keskeyttänyt korona pilasi silloin huipputilaisuuden.

Virolaislaituri Kristo Kollo ja Nico Nurmesniemi palasivat Akaan vahvuuteen sairauslomansa jälkeen. Kumpikin selviytyi hyvin.

Kunnari otti Kollon sivuun neljännen erän aikana varmistaakseen, ettei virolaiselle tule jälkioireita pudotuspelien aattona.

Kollo ehti tehtailla sitä ennen 20 pistettä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut