Tuuli Raunio juhli syntymäpäiviään Suomen mestaruudella – nuorten SM-hiihdoista mitaleja Pirkanmaalle

Kankaantaan Kisa ja Valkeakosken Haka ottivat kaksoisvoiton 20-vuotiaiden naisten parisprintissä.

Julia Junkkala ja Tuuli Raunio olivat ykköset Puijon maastoissa.

11.3. 19:03

Kuopio

Pirkanmaan seuroille ropisi perjantaina neljä mitalia, kun nuorten SM-hiihdot alkoivat Kuopiossa Puijon maastoissa vapaan tyyliin parisprinteillä.

Vuosi sitten Jyväskylässä ensimmäisen kerran ohjelmaan tulleessa kilpailumuodossa nähtiin odotetusti Kankaantaan Kisan kaksikon Julia JunkkalaTuuli Raunio mestaruus sekä saman seuran Elias Mäkisen ja Ike Melnitsin pronssi 20-vuotiaissa. Lisäksi Valkeakosken Hakan Saara Mattila ja Sonja Leinamo ottivat hopeaa 20-vuotiaissa sekä Kangasalan Kisan Aino Aarnio ja Hanni Koski pronssia 16-vuotiaissa.

Raunio vietti perjantaina 20-vuotissynttäreitään.

”Taktiikkana oli karistaa muut jo hyvissä ajoin, koska Sonjan loppukiri olisi ollut paha haaste minulle. Ei uskallettu jättää loppuun ratkaisua”, Raunio sanoi.

Raunio oli tammikuussa Keuruulla kisojen ainoa kolmoismestari ja Puijolla on mahdollisuus samaan.

”Lauantain vitonen on etukäteen suurin kysymysmerkki. Sunnuntain 20 kilometrillä en tee ainakaan johaugeja, vaan ennemmin kläbot eli ratkaisen lopussa”, Raunio sanoi.

Raunio kirkasti parisprintin mitalinsa, Jyväskylässä hänen parinsa oli Aino Pihlava. Kaksikolla sekä Julia Junkkalalla on parikin nuorten viestimitalia, Keuruulta ja kaksi vuotta sitten Kontiolahdelta.

”Minulla oli suuri luotto siihen että Tuuli hoitaa homman kotiin”, Junkkala tiivisti kilpailun.

Leinamolle mitali oli jo 13:s nuorten sarjoissa hiihdossa. Edelliset kaksi tulivat Kontiolahdella.

”Olen keskittynyt ampumahiihtoon. Olen käynyt MM- ja EM-kilpailut, mutta mitaleita ei ole tullut heikon ammunnan takia. Se on haastavampaa, kun taso on kovempi. Tämä oli kauden toinen kilpailuni hiihdossa”, Leinamo sanoi.

Tuuli Raunio tulee maaliin.

Ike Melnits ja Elias Mäkinen saivat perjantaina pronssia.

Melnits juhli vuosi sitten parisprintin kultaa yhdessä Konsta Mäntyvaaran kanssa. Nyt hän ratkaisi pronssin kukistettuaan loppukirissä Puijon Santeri Kirjavaisen.

”Ollaan nyt tyytyväisiä pronssiin. Itse hiihdän vielä lauantaina, mutta en sunnuntaina. Pitää aloittaa keskittyminen nuorten olympiafestivaaleille Vuokatissa”, Melnits sanoi.

Juoksijana paremmin tunnetun Santtu Mäkisen poika Elias oli erityisen iloinen.

”On ollut selän kanssa ongelmia koko viikon ja olen vähän sairastellutkin. Sai taistella, että hiihto pysyi koossa”, Elias Mäkinen sanoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut