Inkki Inola jäi 13:nneksi paralympialaisten sprintissä: ”Takki on aika tyhjä”

Hiihtäjällä on jäljellä paralympialaisissa vielä yksi matka. Sprintin suorittaminen ei tyydyttänyt.

Suomen Inkki Inola hiihti sijalle 13 paralympialaisten näkövammaisten hiihtäjien miesten vapaan tyylin sprintissä, taustalla opashiihtäjä Jari Huhta.

9.3. 9:22

Zhangjiakou

Suomen Inkki Inola sijoittui 13:nneksi maastohiihdon näkövammaisten hiihtäjien luokan vapaan hiihtotavan sprintin karsinnassa Pekingin paralympialaisissa. Inola oli maanantaina neljäs perinteisen 20 kilometrin kisassa, ja kovan kisan rasitukset tuntuivat sprintissä.

”Takki on aika tyhjä tällä hetkellä. En ole oikein saanut energiaa imeytymään, ja vatsa on ollut sekaisin 20 kilometrin kisasta lähtien”, Inola totesi tiedotteessa.

Välieriin pääsi kahdeksan parasta, ja Inolalla eroa jatkopaikkaan jäi 6,23 sekuntia.

”Lihas oli tyhjä käytännössä heti verryttelyssä. Tuntui, että oli jo hiihtänyt kolme erää alle ennen kuin lähti liikkeelle. Ei saanut terävyyttä hiihtoon, ja toisaalta lihaksissa ei ollut jaksavuuttakaan. Vauhti oli todella surkeata. Kympin kisassakin hiihdän normaalisti kovempaa kuin nyt.”

Inolalla ja oppaallaan Jari Huhdalla on Pekingin paralympialaisissa ohjelmassa vielä lauantaina hiihdettävä vapaan 12,5 kilometrin kisa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut