BC Nokialle tärkeä voitto Lapuan Korikobrista – ”Meidän täytyy voittaa, jos haluamme jatkoon”

BC Nokian Arnaldo Toro ja Kahron Ross nousivat Lapualla pelatun ottelun ratkaisuhahmoiksi.

”Kahron Ross (kuvassa) oli sensaatiomainen. Hän sai osuman vatsaansa ensimmäisen viiden minuutin aikana, enkä tiennyt, voiko hän jatkaa. Mutta hän jatkoi ja pelasi todella hyvin.” BC Nokian päävalmentaja Greg Gibson ei säästellyt sanojaan kehuessaan takapelaajaansa, kun joukkue voitti Lapuan Korikobrat 26. maaliskuuta.

26.3. 19:55

Aamulehti

BC Nokia otti lauantaina ison askeleen kohti pudotuspelipaikkaa miesten Korisliigassa, kun joukkue voitti Lapuan Korikobrat luvuin 82–78.

Tasaisesti edennyt ottelu sai odottaa ratkaisuaan viimeisiin pallonhallintoihin asti. Nokia sai otteen voitosta, kun tarkkakätisen Steven Haneyn (11 pistettä/5 levypalloa) onnistunut kolmonen antoi vierasjoukkueelle kahden pisteen johdon ottelun viimeisellä minuutilla.

Lopullisesti ottelu ratkesi, kun Nokian sentteri Arnaldo Toro (12 pistettä/19 levypalloa) nappasi tärkeimmän seitsemästä hyökkäyslevypallostaan 14 sekuntia ennen ottelun loppua. Toro syötti pallon takapelaaja Kahron Rossille, jonka Lapuan Antto Nikkarinen joutui pakottamaan virheellä vapaaheittoviivalle. Ross kasvatti eron neljään, viimeistellen samalla itselleen ottelun suurimman pistesaldon, 21 pistettä.

Lapuan parhaat pisteiden tekijät olivat Andre Wesson sekä Stokley Chaffee, jotka molemmat tekivät 16 pistettä.

Valmentaja tyytyväinen

BC Nokian päävalmentajan Greg Gibsonin mukaan joukkue onnistui, kun sitä eniten tarvittiin. ”Teimme jotain oikein, kun voitimme. Neljännessä erässä onnisutimme kilpailemaan. Levypallopelaaminen oli iso asia meille.”

BC Nokia pelaa runkosarjan viimeisen ottelunsa keskiviikkona 30. maaliskuuta, kun Joensuun Kataja saapuu Nokialle. Ottelu on erityisen tärkeä, sillä molemmat joukkueet taistelevat kahdesta jäljellä olevasta pudotuspelipaikasta.

"Pidämme pelin yksinkertaisena, pysymme ottelusuunnitelmassa ja pelaamme kovaa, koska huomista ei ole. Meidän täytyy voittaa, jos haluamme jatkoon”, Gibson kertoo.

Kokenut valmentaja osaa kääntää paineen motivaatioksi. ”Rakastan sitä. Nyt selviää, mistä pelaajat on todella tehty. Kauden viimeisten viikkojen aikana joukkueet ja pelaajat joko nousevat tai uppoavat. Keskiviikkona näemme, missä olemme.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut