Raitala ohjasti kaksi karsintavoittoa Teivossa: ”Startti oli aikamoista passailua”

Santtu Raitala ohjasti kaksi karsintavoittoa Teivon tiistairaveissa.

15.3. 21:40

Teivon tiistai-illan Toto5-pelin kaikissa lähdöissä karsittiin lämminverihevosia puolentoista viikon kuluttua ajettavaan ison rahan GLi Grand Prix -finaaliin.

Jo ensimmäisessä karsintalähdössä kävi selväksi, että finaalista tulee äärimmäisen mielenkiintoinen. Kolmen hevosen tasaisessa maaliintulossa ensimmäiseksi spurttasi Santtu Raitalan Ilos Silmarillion. Pieneltä sairastauolta palanneen ruunan voittoaika oli 16,5a/2 100 metriä. Lähdön toinen oli Knows Everything ja Shining Armor kolmas.

”Startti oli aikamoista passailua. Kaikki olivat lukeneet lähdön samalla tavalla. Hevonen kiri lopussa hyvin ja piti päänmitan otteen maaliin asti”, Raitala kertoi.

Toisessa karsintalähdössä kaasu oli pohjassa alusta alkaen. Kun Raitalan Melinda Ses avasi kahtatoista ja lopetti 11,0-vauhtia, muilla ei ollut asiaa ohi. Tamman voittoaika oli upea 15,1a/2 100 metriä.

”Jouduimme satsaamaan lähtöön kaikkemme. Lopussa oli pakko repiä eroa pahimpiin vastustajiin”, totesi ohjastajaliigaa johtava Raitala toisen karsintavoiton jälkeen.

Kolmannen lähdön vei monien eri vaiheiden jälkeen Jarmo Saarelan Nu Del ajalla 15,4a/2 100 metriä.

”Viimeisessä kurvissa meillä oli hieman vaikeuksia ravin kanssa. Hevonen halusi voittaa”, Saarela kommentoi lähtöä lyhyesti.

Kaksi muuta karsintavoittajaa olivat upean esityksen tehnyt Francis Journey ja Jacques Hyneman. Oikea vitosrivi palautti 124,42 euroa.

Raviväkikin on ottanut Ukrainan lasten hädän asiakseen. Viime tiistain yhdeksännen lähdön ykkösen Stonecape Unityn omistajat lahjoittivat voittorahat hyväntekeväisyyteen. Voittostartissa hevosta ajoi Kaisa Mikkola.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut