Suomen Davis Cup -unelma mureni ratkaisevassa viidennessä ottelussa

Otto Virtanen oli vastaantulija viidennessä ottelussa, joka ratkaisi Davis Cupin karsintamaaottelun Belgialle.

Otto Virtanen (oik.) ei kyennyt maaottelun ratkaisseessa ottelussa kukistamaan Belgian Zizou Bergsiä.

5.3. 17:32 | Päivitetty 5.3. 20:44

Kaikki ainekset olivat kasassa trillerimäistä loppua varten tenniksen Davis Cup -maaottelussa Espoossa, kun Otto Virtanen kohtasi viidennessä kamppailussa Belgian Zizou Bergsin.

Kaikki lässähti, kun Virtanen ei saanut peliään kulkemaan kuin muutaman lyönnin verran. Bergs naulasi maaottelun 6–4, 6–0 ja heitti suomalaisten unelman maailmanlohkosta sikseen.

Belgia voitti maaottelun 3–2 ja Suomi jatkaa samalla tutulla tasolla ensi syksynä.

”Toinen oli hyvä ja pelasi älyttömän hyvin”, Virtanen antoi tunnustusta.

Virtanen valitteli, ettei saanut mitään otetta Bergsin syöttöihin. Hän myönsi, että kyseessä oli uran isoin ottelu ja isoimmat paineet.

”Kun ikää on tullut lisää, olen oppinut sietämään paineita.”

Goffinin tasonnosto yllätti

Aiemmin lauantaina nelinpelipari Harri Heliövaara ja Emil Ruusuvuori järjesti päivän ensimmäisessä ottelussa uskomattoman nousun. He voittivat 6–3, 2–6, 7–6, vaikka belgialaiset Sander Gille ja David Goffin johtivat kolmatta erää 4–1 ja saivat kaksi ottelupalloa Heliövaaran syöttäessä 4–5-tilanteessa.

”Senteistä oli kiinni ja ihanaa, että tuli näin päin. Davis Cup on vielä ihan spesiaalijuttu”, Heliövaara sanoi.

”Oli draamaa, tasoa ja tunnetta, ja jos joku oli sitä mieltä, että maksoi pääsylipuista liikaa, voi soittaa minulle”, Heliövaara heitti erittäin tyytyväisenä.

Maaottelu tasoittui 2–2:een, kun Goffin kaatoi jopa yllättävän helposti Ruusuvuoren 6–4, 6–2. Tiukan ensimmäisen erän jälkeen Ruusuvuorelta toinen erä alkoi hapuillen ja jatkui niin loppuun asti.

Sekä Goffin että Ruusuvuori joutuivat noin puolen tunnin palautumisen jälkeen nelinpelistä kaksinpeliin. Ensin oli alla yli kaksi tuntia pelaamista, kunnes alkoi ratkaisukamppailu.

”Kyllä se vähän outoa oli. Se puoli tuntia meni siinä, juuri ehdin käydä suihkussa ja syödä jotain”, Ruusuvuori sanoi, mutta korosti, ettei nelinpelin rasitus pyyhkinyt kaksinpeliä pois.

”Verotti vähän, mutta hänellä oli kaksi ensimmäistä peliä huteraa, mutta sen jälkeen hän ei antanut yhtään mitään. Ihan eri Goffin, jota vastaan pelasin Dohassa.”

Ruusuvuori voitti tuolloin Goffinin kolmessa erässä, mutta nyt osat vaihtuivat korkojen kanssa.

”Hän liikkui ihan älyttömän hyvin ja tuntui, että oli tosi vaikea saada mitään rakennettua. Aina tuli pallo takaisin ja pahoihin paikkoihin. Kaikki upposi, mutta tuon tasoiset jätkät ovat noin hyviä.”

Ratkaisu maaottelusta siirtyi nuoren Virtasen, 20, harteille, mutta hän ei ollut valmis lunastamaan suuria odotuksia.

Ruusuvuoren kausi jatkuu erittäin tiiviinä. Hän matkustaa jo sunnuntaina Kaliforniaan Indian Wellsin masters-turnaukseen. Ensimmäinen ottelu odottaa siellä torstaina tai perjantaina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut