Therese Johaug jätti Holmenkollenin voittajana – Krista Pärmäkoski ylsi kauden parhaaseensa: ”Kakkossuksi oli ihan älyttömän hyvä”

Pärmäkoski teki ratkaisunsa lopun laskuissa loistavasti luistaneiden suksiensa turvin.

Krista Pärmäkoski on sijoittunut toiseksi maastohiihdon maailmancupin 30 kilometrin kipailussa Holmenkollenilla.

5.3. 12:33 | Päivitetty 5.3. 17:47

Pekingin kisojen kolminkertainen olympiavoittaja Therese Johaug palkitsi norjalaisen hiihtoyleisön ylivoimaisella voitolla Holmenkollenin jäähyväiskilpailussaan.

Johaug karkasi vastustajiltaan 30 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailussa jo alkukilometreillä ja tuli omassa rauhassaan maaliin Norjan lippuja heilutellen.

”Oli todella tunteikas päivä. Erityisen tunteikas siksi, että pääsin viimeistä kertaa kilpailemaan täällä. Olen iloinen, että olen saavuttanut sen, josta olen unelmoinut”, norjalainen summasi kilpailua ja uraansa Ylen haastattelussa.

Johaugilla oli varaa löysäillä lopussa. Toiseksi sijoittunut Krista Pärmäkoski jäi lähes 20 sekunnin päähän, mutta nappasi kuitenkin kauden parhaan sijoituksensa maailmancupissa. Hän irtosi Johaugia jahdanneesta joukosta 26 kilometrin paikkeilla.

Pärmäkoski teki ratkaisunsa kierroksen laskuosuuksilla loistavasti luistaneiden suksiensa turvin.

"Löytyi hyvät sukset ja laitoin niistä paremmat boksiin (suksien vaihtoa varten)”, hän kertoi Hiihtoliiton äänitallenteessa.

Paremman parin Pärmäkoski nappasi suksien vaihdossa alleen viimeistä kymppiä varten.

"Kakkossuksi oli ihan älyttömän hyvä. Siinä oli tosi hyvä pito, mutta se myös luisti hyvin. Käytännössä laskin muilta karkuun, sillä suksi oli ihan ylivertainen.”

Ennalta Pärmäkoski ei osannut odottaa aivan huippusuoritusta.

"Olin vähän epävarma jaksamisesta. Harjoitukset eivät ole missään tapauksessa tuntuneet hyviltä tällä viikolla. Olen ollut vähän väsynyt ja nukkunut huonosti, mutta kilpailussa kroppa toimi hyvin.”

"Oli lopulta hyvä vire ja energiat riittivät. Tuli tosi hyvä kisa.”

Juoni oli ennalta selvä

Suomen olympiaedustajien panos oli kokonaisuudessaan vahva. Kerttu Niskanen oli Ruotsin Jonna Sundlingin jälkeen neljäs, Johanna Matintalo 12:s ja Anne Kyllönen 13:s.

Päävalmentaja Teemu Pasanen kiitteli Suomen kärkinelikon hiihtoa.

"Kristalta hyvä hiihto, ja myös suksi pelasi hyvin. Hän on ollut Kertun kanssa viime kisoissa jatkuvasti top neljässä”, Pasanen ihasteli varmaa suorituskuntoa STT:lle.

"Ja kokonaispanos on hyvä, kun on neljä hiihtäjää 13:n joukossa.”

Taktisesti kilpailu eteni päävalmentajan odotusten mukaisesti.

"Oli ennalta tiedossa, että Therese lähtee pitämään vauhtia ja perään muodostuu kakkosryhmä, johon pyritään mukaan.”

Varsinkin Niskanen mutta myös Pärmäkoski olivat hyvin aktiivisia Johaugin perässä hiihtäneessä ryhmässä.

"Krista ja Kerttu varmasti ajattelivat, että Sundling pitäisi saada jätettyä jo matkalla. Oli tiedossa, että tulee tiukka paikka, jos hänen kanssaan tulee kiriin yhtä aikaa. Krista sitten karkasikin siitä ryhmästä lopussa”, Pasanen totesi.

Holmenkollenin kisat jatkuvat sunnuntaina miesten perinteisen hiihtotavan 50 kilometrin yhteislähtökilpailulla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut