Venäjän ja Valko-Venäjän ampumahiihtäjät jäävät pois Kontiolahden maailmancupista – joukkueet päättivät itse vetäytyä

Lajin kattojärjestö ei ole toistaiseksi velvoittanut venäläis- ja valkovenäläisurheilijoiden sulkemista lajin kilpailutoiminnasta.

Kansainvälinen ampumahiihtoliitto IBU linjasi viime lauantaina, että Venäjän ja Valko-Venäjän urheilijat voivat kilpailla Kontiolahden maailmancuptapahtumassa ilman kansallistunnuksia.

1.3. 15:45

Helsinki/Oslo

Venäjän ja Valko-Venäjän ampumahiihtäjät eivät osallistu loppuviikolla ampumahiihdon maailmancupiin Kontiolahdella, kertovat kisajärjestäjät tiedotteessa.

Kisajärjestäjien mukaan päätös kisoista vetäytymisestä oli joukkueiden. Venäjä ja Valko-Venäjä jäävät pois myös kaudesta jäljellä olevista Otepään ja Holmenkollenin maailmancupeista.

Kansainvälinen ampumahiihtoliitto IBU linjasi viime lauantaina, että Venäjän ja Valko-Venäjän urheilijat voivat kilpailla, mutta heidän on kisattava neutraalin lipun alla. IBU:n viikonloppuinen linjaus poikkeaa Kansainvälisen olympiakomitean KOK:n maanantaisesta suosituksesta, jonka mukaan Ukrainaan hyökänneiden maiden eli Venäjän ja Valko-Venäjän urheilijat pitäisi sulkea kansainvälisestä kilpailutoiminnasta.

Ukraina ilmoitti jo aiemmin jäävänsä pois Kontiolahdelta, jossa kilpaillaan torstaista sunnuntaihin. Kontiolahdella on mukana joukkueita 23 maasta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut