Haka nousi jumbosijalta lohkovoittoon liigacupissa: ”Meillä oli pakkovoiton asetelma ennen ottelua” – puolivälierässä vastaan tulee Ilves

Päävalmentaja Teemu Tainio (oik.) oli tyytyväinen joukkueensa otteisiin. Tainio kuvattiin Pirkkahallissa liigacupin ottelussa Ilvestä vastaan.

23.2. 20:44

Haka päätti keskiviikkona liigacupin alkulohko B:n kaatamalla vieraissa FC Lahden maalein 2–0. Näin Haka nousi päivän viimeiseltä sijalta lohkovoittoon viidellä pisteellä.

Ilves ja Honka saivat kokoon neljä ja Lahti kolme pistettä. Myös Ilves ja Honka selviytyivät puolivälieriin. Ne pelataan lähtökohtaisesti lauantaina 19. maaliskuuta.

Haka meni johtoon alussa, kun Lahden Arlind Sejdiu syyllistyi omaan maaliin. Tilanteessa hän yritti katkaista Oliver Whyten keskityksen.

”Meillä oli pakkovoiton asetelma ennen ottelua. Nopea maali muutti pelin kulkua selvästi. Loimme paljon laadukkaita tekopaikkoja, mutta välillä hukattiin kontrolli ja kiirehdittiin asioissa turhaan”, sanoi Hakan valmentaja Teemu Tainio.

Seuraavan maalin teki Stavros Zarokostas ottelun 73. minuutilla. Hänet oli vaihdettu Logan Rogersonin tilalle vain neljä minuuttia aiemmin.

”Lahti haki tasoitusta pienellä riskilläkin. Olen todella tyytyväinen joukkueen suoritukseen”, Tainio tiivisti.

Haka pelasi 1–1-tasapelit lohkon muita joukkueita vastaan. Maali oli Zarokostasille alkulohkon toinen.

Viime kaudella Hakan ykkösvahdiksi noussut Aatu Hakala pelasi siis nollapelin. Lahti sai vasta viimeisellä vartilla aikaan kunnollisen maalintekotilanteen

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut