Erikoistilannepeli korostuu, kun Koovee matkaa Mestis-karsintoihin – IPK-pelissä oli hyvää ja huonoa, päävalmentajalla on konstit niiden parantamiseen

Koovee taipui IPK:lle jatkoajalla Mestiksessä. Kolmen pisteen voitto karttaa tamperelaisia.

Kari Piiroinen oli Koovee-maalilla täystyöllistetty IPK-pelissä 29 torjunnallaan.

15.3. 21:10

Aamulehti

Kooveen kolmen pisteen voiton metsästys jääkiekon Mestiksessä vain jatkuu ja jatkuu. Koovee on napannut viimeksi täydet pisteet 15. tammikuuta. Sen jälkeen jatkoaika- tai voittolaukauskisavoittoja on toki tullut neljä.

Tiistaina iisalmelainen IPK jatkoi Kooveen tukalaa oloa sarjajumbona hakemalla voiton Hakametsästä maalein 3–2 (1–0, 1–1, 0–1, 1–0) jatkoajalla. IPK voitti kaikki kauden kaikki neljä keskinäistä kamppailua Kooveeta vastaan.

”Tasainen peli, olisi voinut kumpi vaan kääntää”, Kooveen päävalmentaja Miikka Kuusela kuvaili isoa kuvaa ottelusta eikä tulostaulu ollut hänen kansaan eri mieltä.

Koovee-maalilla Kari Piiroinen oli tärkeä lenkki 29 torjunnallaan yhden sarjapisteen varmistamisessa. Santeri Sillanpää väläytti komeaa laukaustaan ja tasoitti 2–2:een päätöserässä ylivoimalla.

Kakkoserän alku oli Kooveella vahva ja siihen sisältyi Nikolai Hakalan tärkeä tasoitus. Terävä jakso kuitenkin valui hukkaan IPK:n mentyä uudestaan johtoon.

”Kakkoserän alku oli hyvä ja saatiin maalikin. Mutta yhteen pitkään kiekkoon loppui kaikki paineistaminen ja sitten otettiin vastaan. Jänne ei kestänyt”, Kuusela harmitteli otteen lipumista.

Koovee on viime aikoina erikoistunut jatkoaikapeleihin kotihallissaan. Kolmesta edellisestä kotipelistä tuli voitot varsinaisen peliajan jälkeen, mutta nyt IPK rikkoi kotivoittoputken.

Kooveella on edessä raastavat Mestis-karsinnat. Niissä erikoistilannepeli nousee suureen rooliin. IPK-pelin saldo oli tehty ylivoimamaali ja päästetty alivoimamaali.

”Eihän erikoistilannepeli ole ollut meillä huipputasolla. Jumpataan niitä ja koitetaan saada koostumuksia pysyvämmiksi”, Kuusela mietti lääkettä.

Terveystilanne voisi olla parempi.

”Pienempää ja isompaa vaivaa, mutta eiköhän me silloin parin viikon päästä saada porukkaa jalkeille.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut