Urho Kujanpää hyppäsi SM-kultaa hallikilpailuissa Kuopiossa – Myös kaksi muuta pirkanmaalaista juhlivat mestaruutta

Urho Kujanpää, Saga Vanninen ja Arttu Korkeasalo ottivat hallimestaruudet Kuopiossa.

Pyrinnön Urho Kujanpään lepojakso alkaa tuottaa hyvää tulosta.

20.2. 19:53

Kuopio

Yleisurheilun SM-hallikilpailujen toinen päivä Kuopiossa toi Pirkanmaalle kolme mestaruutta. Pyrintöläisistä Urho Kujanpää voitti seiväshypyn ja Saga Vanninen 60 metrin aidat, Lielahden Kipinän Arttu Korkeasalo pukkasi kuulan mestariksi.

Korkeasalon voittotulos 17,88 oli suhteellisen vaatimaton, mutta mestaruus irtosi liki metrin erolla muihin.

Kujanpää nappasi viidennen SM-hallimestaruutensa hyvällä tuloksella 550, kun ykkössuosikki Mikko Paavolalla oli paha päivä ja hän jäi hopealle vaatimattomalla tuloksella 529. Kujanpään kauden paras ennen tätä oli 520.

”Vedin itseni marraskuussa etelän leirillä ylikuntoon. Päätimme valmentaja Raimo Eskolan kanssa, että on turha hyppiä 520 tuloksia. Otimme selkeän lepojakson. Nyt hyppy kulki jo irtonaisemmin”, Kujanpää sanaili Aamulehdelle.

Naisten 60 metrin aidoista puuttuivat kärkinimet Reetta Hurske ja Nooralotta Neziri, jotka kilpailevat parhaillaan Euroopassa. 18-vuotias Vanninen juoksi ehjästi mestaruuteen ennätyksellään 8,38. Pyrintöläisjuhlaa täydensi hopealle ajalla 8,57 juossut Vilma Väliharju.

”Ei ollut paras mahdollinen juoksu, mutta voittoon ja aikaan olen ihan tyytyväinen. Ja toki kaksoisvoitto Vilman kanssa lämmittää paljon. Ensi viikonloppuna nuorten hallikisoissa on edessä pika-aidat, pituus ja kuula”, Vanninen kertoi.

Myös Vannisen valmentaja Matti Liimatainen piipahti kommentoimaan.

”Saga perhana, joudun nyt vetämään vesikampauksen, kun on mentävä palkintojenjakoon hakemaan valmentajamitali. Olisit hidastanut lopussa”, Liimatainen naljaili tyylilleen uskollisena.

”Aika ja mitali tyydyttävät”

17-vuotias Pyrinnön monilahjakkuus Jere Haapalainen rutisti 300 metrin aidoissa kymmenyksen pois ennätyksestään ja otti hopeaa ajalla 37,64. Liedon Parman Tuomas Lehtonen otti mestaruuden ajalla 36,37.

”Aika ja mitali tyydyttävät. Takasuoralla rytmi hajosi, kun viereisellä radalla juossut kaveri kaatui edestäni. 400 metrin aidat on nyt päälajini”, kertoi Haapalainen, joka voitti viime vuonna ikäluokkansa Suomen mestaruudet aitojen lisäksi myös 10-ottelussa sekä 400 metrin sileällä ja 800 metrillä.

Liimataisen valmennukseen siirtynyt Oriveden Ponnistuksen luotettava sotaratsu Juuso Hassi otti 7-ottelun hopeaa pistein 5393. Ähtärin Juuso Toivonen vei mestaruuden 69 pisteen erolla.

Ei tulosta pituudessa

Maria Huntington aloitti 5-ottelun mainiosti; pika-aidat sujahti 8,22 ja korkeus 181. Jo kuulassa oli hankalaa, ja pituudessa Huntingtonin kohtalona oli jäädä ilman tulosta.

”Maria on pirun hyvässä kunnossa. Olemme hieman muuttaneet pituuden vauhtijuoksua, ja nyt juoksu kulki liiankin hyvin, siitä yliastumiset. Nyt lähdetään treenaamaan kesää kohti”, Huntingtonin uusi valmentaja Mika Vakkuri kertoi.

Miesten 800 metrillä Lempäälän Kisa YU:n Santtu Heikkinen kiri pronssille halliennätyksellään 1.51,53. Korkeudessa SE-nainen Ella Junnila jäi yllättäen pronssille tuloksella 188, entinen oriveteläinen Sini Lällä otti yllätysvoiton hienolla tuloksella 190.

Sunnuntain kovimmista tuloksista vastasivat 200 metrin ykkönen Samuel Purola 21,01 3000 metrin suvereeni voittaja Topi Raitanen 7.57,46 ja kolmiloikkaaja Senni Salminen voittotuloksellaan 14,16.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut