Miten olympiasankari Hannes Björnisen kuuluisien viiksien käy kultajuhlissa? Marko Anttila latasi mielipiteensä: ”Ei pidä paikkaansa”

Voittomaalin tehnyt sentteri hehkutti isojen pelien isoa miestä.

Hannes Björninen ohjasi nimensä suomalaiseen kiekkohistoriaan.

20.2. 10:54

Peking

Olympiafinaalin voittomaalin tehnyt Hannes Björninen vakuutti jo välierän jälkeen, ettei hän aio luopua viiksistään, vaikka tulisi kultaa.

”Ei taida lähteä. Juhlitaan niiden kanssa sitten”, Björninen sanoi perjantaina maskin takaa.

Finaalin jälkeen maskia ei ollut, joten viikset saivat väpättää miehen puhuessa. Mielipide ei ollut kuitenkaan muuttunut.

”Itse olen edelleen sitä mieltä, etteivät viikset lähde”, Björninen totesi.

”Ei pidä paikkansa”, jyrähti paikalle tullut ketjukaveri Marko Anttila.

”Katsotaan mitä jätkät sanovat, mutta kyllä minä viiksien kanssa haluan juhlia”, Björninen jatkoi.

Viiksillä tai ilman, Björninen on juhlansa ansainnut.

Mies sai nimensä suomalaisen jääkiekon historiaan, kun hän viimeisteli 2–1-maalin, joka vei Leijonat ensimmäiseen olympiakultaan. Björninen ohjasi Lempäälän kasvatti Anttilan laukauksen sisään.

”Tiesin, että Marko on tosi hyvä kulmassa. Tiesin, että hän pääsee kulmasta keskelle ja sitten laukaus tulee varmasti”, sentteri kertasi ohjaamansa osuman taustoja.

Björninen oli kultapelissä muutenkin isossa roolissa. Kun Venäjä teki johtomaalin, hän oli jäähyllä. Tuttuun tyyliin mies hoiteli taas ison joukon aloituksia. Aivan lopussa hän pelasi keskialueen aloitustilanteessa taitavasti aikaa, kun hän ronkki, heittäytyi ja pyrki pitämään kiekkoa allaan.

Lahdessa huipulle tasaisen varmalla kehityksellä marinoitunut ja tällä kaudella Jokereita edustava Björninen on yksi Jukka Jalosen palapelin malliesimerkeistä. Hänet on aloitustaitoineen kuin luotu nelossentterin rooliin, joka paitsi hoitaa puolustusvelvoitteet, mutta saa jatkuvasti siirrettyä pelin paineen vastustajan päähän.

Olympiavoittaja Björninen jakoi kunniaa paitsi koko joukkueelle, myös ketjulleen ja totta kai isojen pelien isolle miehelle, Marko Anttilalle.

”Ihan mahtava pelaaja. Se johtajuus, että hän astuu aina esiin, kun todella tarvitaan. Se on mahtavan pelaajan merkki.”

”Siitä minäkin olen yrittänyt ottaa oppia, että silloin ollaan parhaimmillaan, kun on aika olla. Nyt me pelasimmekin turnauksen parhaan pelimme, meidän parasta kiekkoa. Ansaitsimme ehdottomasti kultamitalin”, Björninen hehkutti.

Sentteri lähti kohti pukukoppia, jossa soi jatkuvalla toistolla Oi Suomi on! -biisi. Seuraava jännityksen aihe oli se, pääseekö Björninen kopista juhliin rakkaiden viiksiensä kanssa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut