Pyrintö ja Karhubasket tarjosivat tunteikkaan koripalloillan Pyynikillä – yksi vastustaja oli hirviömäinen

Lee Skinner oli Pyynikin kuningas. Kahden Pyrinnön pelaajan ilta päättyi ennenaikaiseen suihkukomennukseen.

Pyrintö-konkari David Gonzalvez sadatteli ulosajon aiheuttanutta toista teknistä virhettään. Päävalmentaja Miikka Sopanen rauhoitteli käsistä pitäen.

9.3. 22:08

Aamulehti

Pyynikin palloiluhallin raikkaassa sisäilmassa oli havaittavissa kevään tuoksua, kun Tampereen Pyrintö ja Kauhajoen Karhubasket väänsivät miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa kolmesta pisteestä. Tunteet kuumenivat puolin ja toisin, kun Pyrintö oli selättää liigakauden ylivoimaisen Goljatin.

Karhubasket onnistui voittamaan hirviömäisen ottelun pelanneen Lee Skinnerin (35 pistettä/13 levypalloa) johdolla 82–77 (33–35). Koripallokattauksen kruunasivat Karhubasketin oranssit fanit, jotka sytyttivät Pyynikin 720-päisen katsomonkin kevättunnelmaan.

”Pelissä oli paljon pudotuspelihenkistä toimintaa. Oli fyysistä, intensiteettiä ja tunnelmaa. Pieni vinkki tamperelaisillekin, että punaista päälle ja Pyynikille”, Pyrinnön päävalmentaja Miikka Sopanen heitti.

Pyrintö oli hyvin lähellä nousta Helsinki Seagullsin ja Salon Vilppaan rinnalle kauden kolmanneksi Karhubasketin kaataneeksi joukkueeksi, vaikka se pelasi pitkään ilman virhetilinsä 10 minuutissa täyttänyttä Devante Fosteria ja ulosajettua David Gonzalvezia. Pyrintö tuskastui vierasjoukkuetta ankarammin Pyynikin illan ailahdelleeseen tuomaritoimintaan.

Toisaalta, kun Pyrintö pysyi tunnetasonsa kanssa juuri harmaan alueen ulkopuolella, se oli keskiviikkona parhaimmillaan.

”Halusimme, että tämä olisi kuin pudotuspelien harjoitus. Meiltä ei ole nähty kuin läikähdyksiä tällaisesta latauksesta. Saimme, mitä halusimme. Olen ylpeä monesta asiasta. Kun tunne läikkyy yli, niin se on hyvä tehdä tässä vaiheessa. Sitä kautta voimme oppia kontrolloimaan sitä”, Sopanen filosofoi.

”Tekniset virheet, eivätkä virhevaikeudet eivät auta meitä, mutta tunnetason pitää olla siinä rajalla. Latteasti pelaamalla ei pärjää isoissa peleissä. Parhaimmillamme olimme juuri sitä kuin haluamme olla, kun vedämme täysillä. Silloin olemme vaarallinen vastustaja.”

Karhubasketin intohimoiset fanit toivat aimo annoksen metakkaa Pyynikin halliin.

Pyrintö jäi liian monessa levypallopainissa kakkoseksi. Tässä Eero Lehtonen näyttää taistelun mallia.

Osku Heinonen (vas.) linkosi 15 pistettä Pyrinnölle.

Karhubasket otti pudotuspelit mukaan lukien kuudennen peräkkäisen voittonsa Pyrinnöstä. Viimeksi Pyynikillä se nappasi Simeon Carterin johdolla 21 hyökkäyslevypalloa. Keskiviikkona flunssainen Carter ei pelannut, mutta Skinner sen sijaan oli palannut loukkaantumisen jäljiltä kokoonpanoon, ja hyökkäyslevypalloluvuksi tuli 20.

Pyrintö puolusti Karhubasketia erinomaisesti – Skinneriä lukuunottamatta. Korisliigan parhaisiin pistenikkareihin kuuluva Ike Smith pujotteli Pyrinnölle 20 pistettä. Kapteeni Osku Heinosella ei ollut paras iltansa, mutta hän oli liekeissä, kun Pyrintö jännittävinä loppuhetkinä jahtasi voittoa.

”Olimme lopussa aivan puhki, emmekä löytäneet enää Skinneriä. Hänhän teki sitten korit tyhjältä kaarelta”, Sopanen manasi.

Pyrintö on tasaisessa ylemmässä jatkosarjassa kuudentena, eli viimeisenä. Matkaa edellä oleviin ei kuitenkaan ole paljoa. Pyrinnöllä oli ennen tiukkaa Karhubasket-ottelua allaan maukkaat voitot sarjakakkosesta Kouvolan Kouvoista ja Helsinki Seagullsista.

Pyynikillä sai pelata kovaa. Ike Smith olisi halunnut vapaaheittoviivalle.

Lassi Kilpinen (vas.) heitti tarkasti 11 pistettä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut