Classic päätti salibandyliigan runkosarjan häkellyttävällä saldolla: nolla varsinaisen peliajan tappiota – Ville Lastikka on voittamassa pistepörssin

Ville Lastikka keräsi Jyväskylässä kauden 30. syöttönsä ja 30. maalinsa. Todennäköinen pistepörssivoitto olisi Classic-hyökkääjän uran ensimmäinen.

Ville Lastikka keräsi kympit täyteen Jyväskylän keskiviikkoillassa.

9.3. 21:20

Aamulehti

Tampereen Classic päätti miesten salibandyliigan runkosarjan keskiviikkona ilman yhtäkään varsinaisen peliajan tappiota, eli täysin pisteetöntä ottelua. Vielä viime kaudella nollan pisteen iltoja kertyi yksi ja toissa kaudella kaksi. Classicin mykistäväksi saldoksi tuli 26 ottelussa 22 varsinaisen peliajan voittoa, yksi voitto jatkoajalla tai voittolaukauskisassa ja kolme jatkoaika- tai voittolaukauskisan tappiota.

Jyväskyläläinen Happee uhmasi Classicin saldoa toden teolla, mutta tamperelaisvieraat ottivat omansa maalein 6–4 (1–2, 3–1, 2–1). Oskari Heikkilä viimeisteli 5–4-voittomaalin ajassa 58.42 illan toisella osumallaan. Syöttäjä Janne Lamminen keräsi pistesaldokseen 0+3.

”Meidän lähtökohtamme on se, että meidän pitää aidosti kehittää peliämme runkosarjassa ja sitä kautta harjoitella hyvin. Silloin ei tarvitse miettiä liikaa tunnetilaa, koska keskitymme peliimme ja harjoitteluun. Emme mieti taulukoita tai vastaavia ulkopuolisia asioita, vaan keskitymme yksittäisiin peleihin”, Classic-päävalmentaja Samu Kuitunen avasi tamperelaisten runkosarjan huimaa menestysreseptiä.

”Ei hiihtäjäkään matkallaan mieti, miten hän tuulettaa maalissa tai kuka tulee maaliin mihinkin aikaan. On tärkeintä huolehtia omasta hiihtoajasta.”

Classic-hyökkääjä Ville Lastikka (1+1) keräsi kauden 30. syöttönsä ja 30. maalinsa. Runkosarjan pistepörssin voitto on 60 pisteellä liki varma ennen runkosarjan kahta viimeistä pelikierrosta, vaikka Classicin pelit onkin pakettiin saatu.

Kolmatta kauttaan Tampereella pelaava Lastikka rikkoi uransa toisen kerran 60 pisteen rajapyykin. Pistepörssivoitto olisi hänen uransa ensimmäinen.

”Ville on koko ajan kehittynyt. Ensin hän opetteli Classicin tyylisessä joukkueessa pelaamista ja opetteli olemaan äijien kanssa. Toisella kaudella hän opetteli joukkue- ja viisikkopeliä sekä sitten tällä kaudella rankomaan vastustajia”, Kuitunen kehui.

Seuraavaksi Classicin on tehtävä valintansa puolivälierävastustajaksi. Päätös julkistetaan ensi maanantain valintatilaisuudessa. Classicin keskiviikon voitto varmisti samalla Nokian KrP:n kakkostilan runkosarjan päätteeksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut