Uusia seipäitä testannut Wilma Murto avasi hallikautensa Tampereella – 16-vuotias pika-aituri nousi toiseksi kaikkien aikojen tilastoissa - Urheilu - Aamulehti

Uusia seipäitä testannut Wilma Murto avasi hallikautensa Tampereella – 16-vuotias pika-aituri nousi toiseksi kaikkien aikojen tilastoissa

Komean ennätysparannuksen tehnyt Ilari Manninen jahtaa seuraavaksi MM-hallirajaa.

Wilma Murto hyppäsi Tampereella uuden SE:n viime kesän lopulla.

15.1. 19:14

Aamulehti

Suomen ykkösseiväshyppääjä Wilma Murto avasi yleisurheilun hallikautensa Tampereella lauantaina. Murto voitti Hippohallien seiväskisan tuloksella 440.

Murto taivutti viime kesän olympiafinaalissa jaetulle viidennelle sijalle. Kauden lopulla hän hyppäsi myös uuden Suomen ennätyksen 472 Tampereella. Nyt hän tähyää yhä korkeammalle uusilla ja pidemmillä seipäillä, joita hän testasi Tampereella.

”Tämä kilpailu oli niiden sisäänajoa”, Murto sanoi Urheiluliiton tiedotteessa.

Uudet seipäät ovat 475 senttiä pitkiä eli 15 pidempiä kuin aiemmin käytössä olleet. Murron mukaan pidemmillä seipäillä hyppääminen ei ole sen vaikeampaa, kunhan tekniikka on kunnossa.

”Näillä seipäillä seipään kaaren profiili muuttuu ja myös se fiilis, miltä seiväs kädessä tuntuu.”

Toiseksi Tampereella lauantaina hyppäsi Elina Lampela (430) ja kolmanneksi Saga Andersson (410).

Ilari Manninen voitti 60 metrin aidat ennätyksellään 7,75. Vuoden takainen ennätys koheni seitsemän sadasosaa.

”Ajan lisäksi olen erittäin tyytyväinen, että sain tehdyksi kaksi puhdasta juoksua. Tämän jälkeen kauden tavoite on MM-hallirajan 7,72 rikkominen”, Manninen sanoi tiedotteessa.

Jenna Vakkilainen, 16, voitti naisten 60 metrin aidat ennätyksellään 8,37. SUL:n tiedotteen mukaan hän nousi ajallaan 17-vuotiaiden sarjan kaikkien aikojen hallitilastossa toiseksi.

Vakkilaisen seura on Vantaan Salamat.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut