Vaarallinen latu teki nuorten SM-hiihdoista jäärallin - Urheilu - Aamulehti

Vaarallinen latu teki nuorten SM-hiihdoista jäärallin: ”Tämä kilpailu jää kaikin puolin ikimuistoiseksi”

Kankaantaan Kisan Tuuli Raunio ja Teiskon Urheilijoiden Akseli Pitkänen olivat näkyviä hahmoja Keuruulla.

Teiskon Urheilijoiden Akseli Pitkäsen laskuvirhe maksoi kenties SM-mitalin. Hän kiersi kahden kilometrin radan viidesti, kun matka oli 12 kilometriä.

15.1. 17:17

Keuruu

Kankaantaan Kisan Tuuli Raunio otti lauantaina dramaattisissa oloissa viikonlopun toisen mestaruutensa nuorten SM-hiihdoissa.

Draamaa riitti myös miesten sarjoissa, sillä viime vuonna kolme nuorten mestaruutta voittanut Teiskon Urheilijoiden Akseli Pitkänen hylättiin 17-vuotiaiden sarjassa.

Raunion sarja oli yksi kolmesta naisten matkasta, mitkä hiihdettiin vaarallisella viiden kilometrin pituisella radalla. Kun loukkaantumisia alkoi kasaantua, niin ensin tuomarineuvosto päätti keskeyttää kilpailun, jotta rataa korjattaisiin 23-vuotisten naisten ja miesten sarjojen kilpailuihin.

Pian sen jälkeen neuvosto kokoontui uudelleen ja loput viisi sarjaa siirrettiin helpommalle kahden kilometrin radalle.

Kilpailunjohtaja Veikko Ahonen osallistui kokoukseen, kun oli selvinnyt radan vaikeus jään takia.

”Oli helppo ja yksimielinen päätös lyhentää 23-vuotiaiden naisten sekä kaikkien neljän miesten sarjan matkat sekä hiihtää matkat paljon helpommalla kahden kilometrin radalla. Eli naiset hiihtivät kuusi ja miehet 12 kilometriä”, Ahonen sanoi.

Aamun ensimmäisessä sarjassa 17-vuotiaissa tapahtui yksi paha ja useita lievempiä loukkaantumisia.

”Yksi kilpailija jouduttiin viemään olkapäävamman takia terveyskeskukseen. Ongelmia aiheuttanut lasku oli eri paikassa kuin olimme arvioineet, ja jäätikkö teki yhden serpentiinilaskun vaaralliseksi”, Ahonen lisäsi.

Raunio kommentoi muiden mitalistien tavoin rataa todella vaaralliseksi.

”Radat olivat kaikkialla jäässä. Laskuja ei pystynyt laskemaan kunnolla, ja nousuissa sukset lipsuivat. Piti pudottaa tempoa normaalista ja pyrkiä joka hetki lukemaan maastoa. Kyseisellä viiden kilometrin lenkillä oli ehkä 200 metriä normaalisti hiihdettävää rataa, Raunio sanoi.

Raunio jätti silti hopealle tulleen Ylöjärven Ryhdin Elsa Torvisen puolen minuutin päähän.

”Pidän itseäni rohkeana hiihtäjänä, mutta piti olla todella varovainen koko ajan. Tämä kilpailu jää kaikin puolin ikimuistoiseksi”, Raunio tiivisti kilpailun.

Ikimuistoinen tuli myös Pitkäsen kilpailusta. Hän oli neljän kilometrin väliajoissa toisena ja taisteli mitaleista, mutta sekosi laskuissa ja kiersi kahden kilometrin lenkin vain viisi kertaa.

”Olin varma että tulin maaliin”, Pitkänen kommentoi toiselle seuran hiihtäjälle pian kilpailun jälkeen.

Pitkänen huomasi maalissa pian erehtyneensä. Hän makasi tovin hangella todella vihaisen näköisenä itselleen.

”Akselille tapahtui laskuvirhe ensimmäisen kerran uralla ja toivottavasti viimeisen kerran. Sunnuntaina on vielä viesti, mutta mitalitoiveet ovat pienet, kommentoi isä ja Teiskon Urheilijoiden puheenjohtaja Riku Pitkänen.

Alle 23-vuotiaiden naisten vapaan kilpailu typistyi kymmenestä kuuden kilometrin mittaiseksi. Anni Lindroos voitti ennen Anita Korvaa ja Hilla Niemelää. Alle 23-vuotiaiden miesten vapaan kilpailu lyheni 15 kilometristä 12 kilometriin. Kalle Parantainen voitti ennen Oskari Hökkää ja Arsi Ruuskasta.

Sunnuntaina Keuruulla pitäisi hiihtää viestit.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut