Kankaantaan Kisan Tuuli Raunio johti Pirkanmaan mitalisateeseen nuorten SM-hiihtojen sprinteissä - Urheilu - Aamulehti

Kankaantaan Kisan Tuuli Raunio johti Pirkanmaan mitalisateeseen nuorten SM-hiihtojen sprinteissä

Pirkanmaalainen mitalikolmikko: Elsa Torvinen (vas.), Tuuli Raunio ja Eevi-Inkeri Tossavainen.

14.1. 20:41

Keuruu

Kankaantaan Kisan Tuuli Raunio oli perjantaina sarjassaan 20-vuotiaissa jo karsinnassa yli 12 sekuntia nopeampi kuin toiseksi paras eli mikään yllätys ei ollut nuoren lupauksen sprintin mestaruus Keuruun nuorten SM-hiihtojen avauspäivänä.

Imatran aikuisten SM-hiihdoissakin säväyttänyt Raunio juhli kultaa ajalla 3.01,54 noin 1 200 metrin radalla perinteisellä tyylillä.

Seuraavat sijat menivät Ylöjärven Ryhdille. Hopeaa otti Elsa Torvinen ajalla 3.05,41 ja pronssia Eevi-Inkeri Tossavainen ajalla 3.07,38.

”Rata oli tosi liukas ja jäinen, se suosi nopeita hiihtäjiä. Ja se oli aika helppokin. Pystyin säästämään alku- ja välierissä hyvin voimia finaaliin”, Raunio sanoi.

Viime huhtikuussa sekä Raunio että Torvinen olivat sprintissä pronssilla Vuokatin nuorten SM-hiihdoissa.

Lauantaina Keuruulla hiihdetään vapaalla tyylillä 10 kilometriä.

”Tyyli ei ole yhtä vahva, mutta mitalitavoite on olemassa. Sitten sunnuntaina viesti, missä Ryhti haastaa meidät varmasti. Sen jälkeen helmikuussa kauden päätavoite eli Norjan MM-kisat”, Vuokatin urheilulukiota käyvä Raunio sanoi.

Torvinen oli tyytyväinen hopeaan.

”Ihan hyvä saavutus. Lauantain kisasta odotan tasaista ja sunnuntaina sitten me kaksi sekä nuorempi Emmi Henriksson haetaan kultaa”, Torvinen sanoi.

Miesten puolella tuli vain yksi mitali Pirkanmaalle. Sen otti protestin kohteeksi välierissä joutunut Tampereen Pyrinnön Onni Tiira 18-vuotiaiden sarjassa ja väri oli hopeinen.

”Mitali oli tavoite ja olen tyytyväinen. Tosin finaalissa pari kaveria kompuroi ja se avasi tien palkinnolle. Rata oli jäinen ja ajoin kapea, tarkkana sai olla”, sanoi uransa ensimmäinen nuorten mitalin ottanut Tiira.

Tiiran välierähiihdosta tehtiin protesti, kun toinen hiihtäjä sanoi tämän hiihtäneen sauvojen päälle. Jury käsitteli protestia, mutta näyttöä vilpistä ei löytynyt videoilta. Tosin juuri kyseisestä tilanteesta ei ollut tarkkaa kuvaa.

”En ollut huolestunut. Vastaavia tilanteita oli finaaleissakin”, Tiira sanoi.

Kultaa sarjassa juhli Espoon Anton Packalen, ja Tiira hävisi lähes neljä sekuntia. Teiskon Urheilijoiden Johannes Alarotu oli neljäs ja mitalisijalta kaatunut Puijon Niilo Mäkinen viimeinen.

Neljäs oli sarjassaan alle 23-vuotiaissa myös Ryhdin Tino Stenman. Sen voitti viime keväänä nuorten MM-kultaa juhlinut Niilo Moilanen.

Keuruulla otettiin jokaisessa sarjassa alkueriin 24 hiihtäjää neljään erään ja kolme parasta kustakin erästä pääsi jatkoon myös välierävaiheessa. Aikavertailuja ei käytetty koronatilanteen takia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut