Suvi Minkkinen hiihti komean avausosuuden naisten ampumahiihtoviestissä Ruhpoldingissa. - Urheilu - Aamulehti

Suvi Minkkinen onnistui viestiavaajana Ruhpoldingissa: ”Pieni paine sopii minulle”

Naisten ampumahiihdon viestijoukkue oli lopulta 11:s.

Suvi Minkkinen hiihti komean avausosuuden naisten ampumahiihtoviestissä Ruhpoldingissa.

14.1. 19:08

Ruhpolding

Suomen nelikko Suvi Minkkinen, Mari Eder, Erika Jänkä ja Nastassia Kinnunen sijoittui 11:nneksi ampumahiihdon maailmancupin naisten viestissä Saksan Ruhpoldingissa.

Yhden varapatruunan käyttänyt Minkkinen toi Suomen ensimmäiseen vaihtoon viidentenä. Ederillä kului neljä varapatruunaa, ja hän tuli vaihtoon kahdeksantena. Jänkä selvisi osuudestaan yhdellä varakudilla ja Kinnunen kahdella, ja lopulta Suomi jäi kisan voittaneesta Ranskasta kolme minuuttia ja 8,7 sekuntia. Ruotsi oli toinen ja Venäjä kolmas.

”Oli varmasti yksi minun parhaista viestiavauksista. Oli kyllä latausta ja selkeästi jännitystäkin, että saataisiin vielä viestijoukkuenäyttö olympialaisiin. Pieni paine kuitenkin sopii minulle ja pystyin kaivamaan aika hyvän suorituksen”, Minkkinen kertoi tiedotteessa.

Hiihtovauhti oli myös kohdillaan, ja Minkkinen oli viimeisellä kierroksella vielä pitkään sijalla kolme.

”Rohkeata hiihtoa. Vauhti ei tuntunut letkassa kovalta ja oli kyllä hyvä suksikin. Lähdin vain rohkeasti ohittamaan. Ajattelin, että on niin lyhyt ja nopea rinki, että katsotaan kuinka pitkälle jaksaa”, Minkkinen kertasi.

”Otin ne sekunnit mitä joukkueelle pystyi ottamaan. Viimeisessä laskussa olin aika hapoilla ja peesistä tuli pari joukkuetta ohi.”

Jänkä löysi suorituksestaan hyvää ja huonoa.

”Täytyy varmasti siihen ammuntasuoritukseen olla tyytyväinen. Tietysti, kun oma hiihtokunto ei terveysongelmien jälkeen ole sillä mallilla, mitä se pitäisi olla, ja kun ekalla kierroksella täytyy lähteä puskemaan omaan tasoon liian kovaa, niin se kostautuu loppupäässä. Mutta kaikkeni yritin”, Jänkä kommentoi.

Kinnunen nosti ankkurina Suomen lopulta sijalle 11.

”Tiukka ja mielenkiintoinen kisa. Rata oli nopea ja hiihto hyvää ja ammuntakin melkein. Työt jatkuu”, Kinnunen kommentoi.

Maailmancup jatkuu Ruhpoldingissa lauantaina miesten viestillä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut