VaLePan verkolle täydennystä Saksasta - Urheilu - Aamulehti

VaLePan verkolle täydennystä Saksasta

Loukkaantumisten vaivaama VaLePa löysi keskitorjujan nopeasti. Saksalaispelaaja vapautui markkinoille, kun oma kausi Saksassa oli päättymässä.

Sebastian Rösler on pelannut kuluvan kauden Saksan pääsarjassa.

14.1. 10:42

Lentopallon Suomen cupin finaaleihin valmistautuva VaLePa täydensi loukkaantumisista kärsinyttä keskitorjujaosastoaan nopealla aikataululla. Kokoonpanoon liittyi jo torstaina saksalainen 21-vuotias ja 195-senttinen Sebastian Rösler.

Rösler on pelannut kuluvan kauden Saksan Bundesliigan pääsarjaa Hachingin joukkueessa. Rösler vapautui pelaajamarkkinoille, koska saksalaisjoukkue ei selviytynyt maansa pudotuspeleihin ja joukkueen kausi on päättymässä.

Röslerin ura on ollut nousujohteinen. Hän pelasi ensimmäisen ottelunsa miesten 3-sarjassa 15-vuotiaana, minkä jälkeen hän siirtyi VC Dresdenin joukkueeseen toiseksi korkeimmalle sarjatasolle. Viime syksynä hän aloitti Hachingissa.

Saksalaissentteri odottaa innolla pääsyä moninkertaisen Suomen mestarin VaLePan harjoituksiin ja peleihin. Menestys kiinnostaa, mutta hän erityisesti hän toivoo voivansa kehittyä lentopalloilijana.

”Totta kai pokaalit ja menestys kiinnostavat. Kuitenkin minulle on tärkeää nuorena pelaajana, että teen parhaani joka päivä. Haluan antaa kaikkeni jokaisissa harjoituksissa tullakseni paremmaksi”, Rösler kertoo VaLePan tiedotteessa.

Hän mainitsee vahvimmaksi ominaisuudekseen hyökkäyksen.

”Pystyn monenlaisiin ratkaisuihin eri tilanteissa ja nautin erilaisista hyökkäysyhdistelmistä passarin kanssa.”

VaLePa joutui etsimään täydennystä verkolle pika-aikataululla, koska joukkue menetti kaksi keskipelaajaa lähes samanaikaisesti. Tuomas Hautala loukkasi kevätkauden ensimmäisessä pelissä akillesjänteensä, joka on leikattu tällä viikolla. Mikko Karjarinta puolestaan on poissa peleistä tammikuun.

Ainoana sentterinä rivissä on ollut Severi Savonsalmi, jonka rinnalle seura nosti viime viikolla kokoonpanoon 2-sarjassa pelanneen Tuomas Tihumäen.

VaLePan päävalmentaja Janne Kangaskokko on tyytyväinen, että loukkaantuneille pelaajille löytyi täydentäjä nopealla aikataululla. Hän sanoo, että haki erityisesti hyvää torjujaa, joka pystyy omaksumaan VaLePan pelityylin nopeasti.

Röslerin löytymisessä auttoivat myös seuran suhteet Saksaan.

Kangaskokko kuvailee Rösleriä lupaavaksi urheilijaksi, jolla on tavoitteena kehittyä ja tulla paremmaksi lentopalloilijaksi.

”Hänen vahvuuksiinsa kuuluu kurinalainen torjuntapelaaminen, ja hyökkäystehojakin saadaan varmasti hyvin Mikko Eskon tarjoilusta”, Kangaskokko kommentoi hankintaa seuran tiedotteessa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut