Tero Seppälä sivusi uran parasta sijoitustaan Ruhpoldingissa - Urheilu - Aamulehti

Tero Seppälältä mainio pikakisa Ruhpoldingissa – sivusi uran parasta sijoitustaan

Viides sija sivusi reilun kuukauden takaista uran parasta maailmancupissa.

Puhdas ammunta siivitti Tero Seppälä viidenneksi Ruhpoldingissa. Kuva on viime vuoden MM-kisoista.

13.1. 17:04

STT

Tero Seppälä sivusi uransa parasta sijoitusta ampumahiihdon maailmancupissa, kun hän oli viides torstaina Saksan Ruhpoldingissa kisatussa pikakilpailussa.Seppälä oli viimeksi viides Östersundin takaa-ajokisassa joulukuun alkupäivinä.

Seppälä selvitti sekä makuu- että pystyammunnan puhtaasti. Maalissa eroa kisan voittaneeseen Ranskan Quentin Fillon Mailletiin oli 41,9 sekuntia. Toiseksi sijoittunut Saksan Benedikt Doll voitti Seppälän 34,7 sekunnilla, mutta ensimmäinen pääsy maailmancupin palkintopallille ei kovin kauas jäänyt: kolmoseksi ehtinyt Valko-Venäjän Anton Smolski peittosi Seppälän 9,8 sekunnilla.

”Tiesin, että täällä on ammuttava hyvin, sillä Ruhpoldingissa ammuntataso on yleensä kova. Piti onnistua penkalla, ja nopeasti. Ja onnistuihan se”, Seppälä totesi tyytyväisenä puhelimitse Ruhpoldingista.

Kisasta puuttuivat Norjan kärkimiehet, muun muassa Johannes Thingnes Bö ja Tarjei Bö. Seppälältä suoritus oli silti mallikas ja uran paras pikakilpailu, ja lähtöasemat sunnuntain takaa-ajokisaan ovat hyvät.

”Mukava lähteä noista asemista, siinä on tiivistä sekä edellä että takana. Sunnuntain hiihdon lenkki pitäisi sopia minulle paremmin (kuin pikakisan profiili)”, Seppälä pohjusti.

Ampumahiihtäjien tiiviin ohjelman Pekingin olympialaisia ennen täydentää vielä Anterselvan viikonloppu 20.–23. tammikuuta. Seppäläkin ehtii kotiin vasta olympialaisten jälkeen helmikuun lopulla. Norjalaishuippujen tapaista cup-tapahtuman väliin jättöä ei oikein ole varaa tehdä, joten jaksettava vain on.

”Olen maailmancupissa nyt 15:s, ja olympialaisten yhteislähtöön varman paikan saavat 15 parasta. Joten kisoja ei voi jättää väliin, kuten ei myöskään (Ruhpoldingin ja Anterselvan) viestejä. Meiltä miesten viestijoukkueelta halutaan vielä näyttöjä”, Seppälä kertoi.

Takaa-ajoon selvitti tiensä myös yhden sakon ampunut Olli Hiidensalo, joka oli 48:s. Kaksi sakkoa koonnut Heikki Laitinen oli 73:s ja puhtaasti ampunut Jaakko Ranta 88:s.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut