Suomen hiihdon olympiajoukkueeseen seitsemän uutta urheilijaa - Urheilu - Aamulehti

Odotetut valinnat: Suomen hiihdon olympiajoukkueeseen seitsemän uutta urheilijaa

Viimeiset valinnat julkistetaan 24. tammikuuta.

Jasmi Joensuu voitti viime viikon Imatran SM-hiihdoissa kaksi kultaa ja hänet valittiin Pekingin olympialaisiin.

11.1. 16:40 | Päivitetty 11.1. 17:57

Olympiakomitean huippu-urheiluyksikkö täydensi tiistaina maastohiihdon olympiajoukkuetta odotetulla seitsikolla. Ristomatti Hakola, Perttu Hyvärinen ja Joni Mäki sekä Jasmi Joensuu, Anne Kyllönen, Katri Lylynperä ja Johanna Matintalo saattavat jatkaa vapautunein mielin olympiavalmistelujaan.

Maastohiihtäjistä Iivo Niskanen, Lauri Vuorinen, Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski oli valittu olympialaisiin jo valintojen ensimmäisessä vaiheessa joulukuussa.

Olympiavalintoja oli tarkoitus täydentää vasta joukkueen lopullisen nimeämisen yhteydessä 24. tammikuuta. Koronapandemia vei kuitenkin kilpailukalenterista tammikuun maailmancupit, eikä täydennysvalintoja ollut sen jälkeen syytä viivyttää.

”Maastohiihdon olympiavalintojen aikataulua muutettiin, kun ensi viikonlopun maailmancup Ranskassa peruttiin”, Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki totesi Olympiakomitean tiedotteessa.

Pääosa olympiahiihtäjistä lähtee 17. tammikuuta korkean paikan leirille Italiaan.

”Yhteistyössä lajin valmennusjohdon kanssa halusimme valita suurimman osan joukkueesta ennen sitä”, Lehtimäki jatkoi.

Tourin ja Imatran näytöt

Täydennysvalinnat perustuvat Tour de Skin tuloksiin ja urheilijoiden aiempiin näyttöihin, jotka tulivat vahvistetuksi Imatran SM-hiihdoissa viikonvaihteessa.

Matintalo, Kyllönen ja Hyvärinen vakuuttivat valitsijat Tour de Ski -kiertueella vuodenvaihteessa. Hakola, Mäki ja Joensuu saavuttivat viestimitalit Oberstdorfin 2021 MM-kisoissa ja Suomen mestaruudet Imatralla.

Sprinttiin keskittyvä Lylynperä sijoittui MM-kisoissa kahdeksanneksi, marraskuussa Rukan maailmancupissa viidenneksi ja voitti sunnuntaina Suomen mestaruuden.

Suomen kiintiö Pekingin kisojen maastohiihdossa on kuusi miestä ja seitsemän naista. Jäljellä olevat edustuspaikat ratkeavat olympiajoukkueen viimeisessä valinnassa.

Korona vei näyttöpaikat

Näyttötilaisuudet ovat kuitenkin vähissä, kun maastohiihdon maailmancupit sekä Ranskan Les Rousses'ssa että Slovenian Planicassa on peruttu.

”Tässä tilanteessa on perusteltua katsoa tilanteen kehittymistä rauhassa, jotta valintakriteereistä tärkein – saada olympialaisiin parhaat ja eniten menestyspotentiaalia omaavat urheilijat – täyttyy mahdollisimman suurella varmuudella”, Lehtimäki avasi valintojen jatkonäkymiä.

Miesten jäljellä olevaa edustuspaikkaa tavoittelevat Remi Lindholm, Markus Vuorela ja Lauri Lepistö, naisten paikkaa Jasmin Kähärä, Riitta-Liisa Roponen, Vilma Nissinen ja Eveliina Piippo.

Ensimmäisessä valintatilaisuudessa 20. joulukuuta Suomen olympiajoukkueeseen valittiin 16 urheilijaa ja vahvistettiin Suomen osanotto sekä miesten että naisten jääkiekkoon. Tiistain valintojen jälkeen Pekingiin on nimetty 23 suomalaista.

Näillä näkymin olympiajoukkueen koko kasvaa noin 90 urheilijaan.

Pekingin talviolympialaiset järjestetään 4.–20. tammikuuta.

Päivitetty 11.1.2022 kello 17.52. Lisätty Mika Lehtimäen kommentit ja lisätty tiedot lopuista kisapaikoista kisaavista urheilijoista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut