Huippuhakkurit takoivat peräti 70 pistettä Akaa-Volleyn ja Hurrikaanin trillerissä - Urheilu - Aamulehti

Huippuhakkurit takoivat peräti 70 pistettä Akaa-Volleyn ja Hurrikaanin trillerissä: Urpo Sivulan ote kirposi ratkaisevasti

Akaa-Volleyn peli on ailahdellut, kuten Hurrikaani-Loimaata vastaan. Kahden erän johto kääntyi tappioksi.

Akaa-Volleyn hakkuri Urpo Sivula teki 35 pistettä Hurrikaani-Loimaata vastaan. Kuva marraskuun kotipelistä Savo Volleyta vastaan.

11.1. 21:32

Aamulehti

Hakkuri Urpo Sivula on Akaa-Volleyn miesten lentopalloliigan joukkueelle tärkeä pelaaja, jopa se kaikkein tärkein. Maajoukkuehakkuri osoitti arvonsa taas tiistaina Loimaalla.

Sivula teki peräti 35 pistettä, mutta hyytyi hieman illan mittaan. Sen myötä myös Akaa-Volley vajosi 2–0-johdosta 2–3-tappioon (25–21, 25–23, 22–25, 24–26, 14–16) Hurrikaani-Loimaata vastaan.

Kamppailu oli todellinen tähtihakkurien taisto. Sivula sai 62 passia ja pelasi hyvällä 53 prosentin hyökkäystehoilla, mutta sarjakakkonen ei onnistunut katkaisemaan peliä missään kohtaa edukseen. Hurrikaanin Antti Ropponen teki myös 35 pistettä ja hänen hyppysyötöstään Aleksi Kaatrasalo pääsi päättämään viidennen erän vastapallosta.

”Rupesin tekemään aika paljon virheitä ja pelin dilemma muuttui. Suttasin vähän liikaa,” Sivula totesi pelin jälkeen Ruudun haastattelussa.

Kun Sivulan peli hieman takelteli, Ropponen vastasi kovilla suorituksilla. Neljännen ja viidennen erän lopussa Hurrikaanin hakkuri teki ratkaisevat suoritukset. Ropposen plus-miinuslukema oli +27, kun Sivulan +19.

Akaa oli paljon Sivulan varassa, vaikka yleispelaaja Kristo Kollo tehtaili mainiot 24 pistettä. Joni Mikkosen oltua koko pelin vaihtopenkillä, Sivulan rooli korostui entisestään.

Alkukaudesta Akaa-Volley voitti hyvällä prosentilla sarjataulun keski- ja alakastin vastustajansa. Syyskauden yhdeksän peräkkäisen voiton jälkeen Olli Kunnarin valmentaman joukkueen esitykset ovat ailahdelleet ja peli hakenut parasta uomaansa. Viimeiset kymmenen peliään Akaa onkin pelannut kahden putkissa: joko tappiota tai voittoa on seurannut toinen samanlainen ja sitten suunta kääntynyt kahden pelin ajaksi. Hurrikaani-tappio Akaalle oli toinen putkeen edellispelin VaLePa-häviön jälkeen.

”Kahdessa erässä peruspeli oli raiteillaan, mutta ruvettiin tekemään liian hienoa. Pelit kuitenkin ratkotaan niillä perussuorituksilla, jotka opitaan jo pikkujunnuna”, Sivula tuumi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut