Henri Kontista ei nähdä Australian avoimissa - Urheilu - Aamulehti

Henri Kontista ei nähdä Australian avoimissa

Harri Heliövaaran nelinpeliurakka loppui Sydneyssä nopeasti, seuraavaksi edessä Australian avoimet.

Henri Kontinen ei osallistu tämän vuoden Australian avoimeen tennisturnaukseen. Kuva marraskuulta 2019.

11.1. 15:26

Nelinpelaaja Henri Kontista ei nähdä 17. tammikuuta alkavassa Australian avoimessa tennisturnauksessa. Asian vahvisti STT:lle Tennisliiton viestintä- ja markkinointipäällikkö Jarno Tiusanen.

Kontinen ei ole ollut mukana Australian avointa edeltävissä ATP-turnauksissa, joita on pelattu tammikuussa Adelaidessa, Melbournessa ja Sydneyssä.

”Hän kertoi jo hyvissä ajoin minulle, ettei välttämättä halua matkustaa tänne”, Australian avoimissa Lloyd Glasspoolin kanssa pelaava Harri Heliövaara sanoi Sydneyn ATP-turnauksen yhteydessä.

Kontinen voitti vuonna 2017 Australian avointen nelinpelimestaruuden. Kontinen on valahtanut nelinpelin miesten maailmanlistalla sijalle 55.

Heliövaaran nelinpeliurakka loppui Sydneyssä nopeasti

Harri Heliövaaran ja britti Lloyd Glasspoolin urakka Sydneyn ATP-tennisturnauksen miesten nelinpelissä päättyi avauskierroksen tappioon Kazakstanin Aleksandr Nedovjesoville ja Pakistanin Aisam-ul-Haq Qureshille. Ottelu päättyi lukemiin 6–7 (2–7), 6–3, 10–7.

”Kaiken kaikkiaan ei ollut huono ottelu, paransimme paljon viime viikosta. Puolitoista erää olimme vastustajia parempia, mutta he saivat toisen erän puolivälissä tärkeän syötönmurron, ja ottelu vähän kääntyi siinä”, Heliövaara sanoi.

Heliövaara oli Sydneyssä mukana myös kaksinpelin karsinnoissa, joissa hän karsiutui toisella kierroksella.

”Pääsin viime viikolla Adelaidessa ja nyt täällä Sydneyssä varasijalta mukaan. Ei ollut kuin kahden ’geimin’ päässä pääsarjapaikka, joka olisi ollut minulle kaksinpelissä urani ensimmäinen”, Heliövaara sanoi.

Hän pelaa seuraavaksi nelinpeliä Australian avoimessa, joka alkaa 17. tammikuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut