Novak Djokovic pääsi harjoituskentälle - Urheilu - Aamulehti

Novak Djokovic pääsi harjoitus­kentälle ja julkaisi toiveikkaan viestin

Maailman ykköspelaajan osallistuminen Australian avoimeen turnaukseen on yhä epävarmaa.

Novak Djokovic pääsi harjoittelemaan vain muutama tunti sen jälkeen, kun hänen karanteeninsa päättyi.

10.1. 20:45

Australian tennispiireissä kuohuu, kun serbialainen Novak Djokovic käveli ulos karanteenihotellista vapaana pelaajana.

Melbournelainen tuomioistuin vapautti Djokovicin ja päästi hänet karanteenista.

Muutamia tunteja karanteenin päättymisen jälkeen Djokovic pääsi tutustumaan Australian avoimen mestaruusturnauksen kenttiin Melbournessa.

”Olen tyytyväinen ja kiitollinen, että tuomari kumosi viisumini peruuttamisen”, Djokovic kirjoitti Twitter-viestissään ja julkaisi iloisen kuvan Rod Laver -areenalta, jossa hän seisoi muun muassa yhdessä valmentajansa Goran Ivanisevicin kanssa.

”Kaikesta tästä huolimatta haluan pysyä täällä ja pelata Australian avoimessa turnauksessa. Olen edelleen fokusoitunut pelaamaan täällä, yhdessä tärkeimmistä turnauksista ja upeiden fanien edessä.”

Tennissoppa alkoi kiehua Djokovicin ympärillä, kun hän matkusti Melbourneen viime keskiviikkona, mutta Australian rajaviranomaiset eivät päästäneet häntä maahan puuttuvien maahantulodokumenttien takia.

Djokovic tunnetaan rokotevastaisuudestaan, mutta hän vetosi 16. joulukuuta saatuun koronavirustartuntaan, joka antaisi oikeuden päästä maahan.

Pitkällä urallaan Djokovic on voittanut Australian grand slam -turnauksen yhdeksän kertaa ja tavoittelee kymmenettä, jos lupa pelata vahvistetaan.

Yhä edelleen on ministeritasolla mahdollista kumota tuomioistuimen päätös Djokovicin olemisesta Australiassa ja pelaamisesta kauden ensimmäisessä grand slam -turnauksessa.

Australian avoin turnaus käynnistyy 17. tammikuuta, ja Djokokovic puolustaa mestaruuttaan viime vuodelta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut