Myös hiihdon Planican maailmancup peruuntui - Urheilu - Aamulehti

Hiihtäjien olympiavalintoihin uusi mutka, myös Planican maailmancup peruuntui

Peruuntumisen syy on Slovenian heikentynyt koronavirustilanne.

Riitta-Liisa Roponen olisi ollut yksi hiihtäjistä, jotka olisivat voineet tarvita lisää kisoja olympianäyttöjen antamiseen. Kuva MM-kisoista 2021.

10.1. 16:44

STT

Maastohiihdon olympianäyttöpaikat uhkaavat loppua käsiin. Kansainvälinen hiihtoliitto FIS kertoi tänään, että ensi viikolle kaavailtu Planican maailmancup Sloveniassa on peruttu. Peruuntumisen syy on Slovenian heikentynyt koronavirustilanne.

Suomen hiihtovalintoja ajatellen näytöille oli määrä jättää sijaa myös Sloveniaan, jossa piti kilpailla 22.–23. tammikuuta. Olympiavalinnoissa painotetaan kansainvälisiä kilpailuja, mutta nyt ne ovat tammikuun osalta vähissä.

Maastohiihdon päävalmentaja Teemu Pasanen kertoi viikonloppuna Imatran SM-hiihdoissa, että Planicaan oli tarkoitus jättää näyttöpaikat yhdelle mies- ja yhdelle naishiihtäjälle. Muut olympiapaikat oli määrä lyödä lukkoon tiistaina.

Pekingin olympialaisiin on hiihtäjistä nimetty jo Iivo Niskanen, Lauri Vuorinen, Krista Pärmäkoski ja Kerttu Niskanen. Suomen olympiakiintiössä on tilaa kuudelle mieshiihtäjälle ja seitsemälle naiselle.

Planicassa oli määrä hiihtää perinteisen hiihtotavan sprintit sekä yhdistelmähiihdot. Näyttöpaikkaa olisivat tarvinneet etenkin sellaiset hiihtäjät, joiden alkukautta ovat varjostaneet sairastelut. Esimerkiksi Riitta-Liisa Roponen joutui keskeyttämään Tour de Ski -kiertueen ja olisi hiihtänyt Planicassa.

Aiemmin peruuntuivat tämän viikon maailmancup-kilpailut Ranskasta. Jos Planicalle ei löydy korvaavaa kisapaikkaa, maastohiihdon maailmancupia kisataan seuraavan kerran vasta olympialaisten jälkeen Lahdessa 26.–27. helmikuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut