Koronarokotusta väistellyt Djokovic vapautui pelaamaan Australian avoimissa - Urheilu - Aamulehti

Rokotekriittinen tennis­tähti Novak Djokovic sai peliluvan Australian avoimiin – viisumin peruminen ja karkotus silti vielä mahdollisia

Maailmanlistan ykköspelaaja jahtaa Grand Slam -turnausten voittoennätystä.

Novak Djokovic juhli viime helmikuussa voittoaan Venäjän Daniil Medvedevistä Melbournessa.

10.1. 8:53

Tennistähti Novak Djokovic on saanut oikeuskäsittelyssä luvan pelata ensi viikolla alkavassa Australian avoimessa tennisturnauksessa.

Rokotevastaisena tunnettu maailmanlistan ykkönen uhattiin karkottaa Australiasta, mutta oikeus päätti, että hän saa jäädä maahan ja pelata turnauksessa.

Tuomari Anthony Kelly päätti maanantaina, että Djokovic tulee päästää vapaaksi maahantuloarestista. Kelly piti maan hallituksen päätöstä perua Djokovicin viisumi ja estää maahantulo ”kohtuuttomana”, kertoo uutistoimisto AFP.

Kelly määräsi Djokovicin vapautettavaksi puolen tunnin sisällä päätöksestä. Tennistähden passi ja muut matkustusasiakirjat tuli luovuttaa takaisin tälle. Näin Djokovic pääsee tavoittelemaan ennätyksellistä 21. Grand Slam -turnausvoittoa.

AFP:n mukaan Australian maahanmuutosta vastaava ministeri Alex Hawke on varannut oikeuden käyttää henkilökohtaista valtaansa ja perua Djokovicin viisumin uudestaan.

Epäselvyys tennistähden maahantulokelpoisuuden ympärillä alkoi viime viikon lopulla. Djokovic oli saanut lääketieteellisen poikkeuksen takia luvan pelata turnauksessa, vaikka hän ei ole ottanut koronavirusrokotetta, mikä on ehtona maahan pääsemiselle.

Päätös poikkeusluvasta herätti suuttumusta Australiassa, jossa on varsin tiukat koronarajoitukset.

Vaikka turnaus näytti vihreää valoa tennistähdelle, Djokovicilta evättiin pääsy Australiaan, kun hän keskiviikkona saapui Melbourneen ajatuksenaan puolustaa mestaruuttaan.

Djokovicin asianajajat valittivat Australian liittohallituksen karkotuspäätöksestä. Valitus perustuu joulukuussa saatuun koronavirustartuntaan.

Djokovicin asianajajien mukaan serbialainen sai tartunnan 16. joulukuuta, mikä oli heidän mukaansa riittävä peruste lääketieteelliseen poikkeukseen. Oikeudelle luovutetun aineiston perusteella Djokovic sai tiedon tartunnasta 16. joulukuuta.

Hän esiintyi ilman kasvomaskia seuraavana päivän nuorten tennisturnauksessa jakamassa palkintoja. Djokovicin koronavirustesti oli negatiivinen 22. joulukuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut