Oona Ounasvuori lähtee Emmi Peltosen tilalle taitoluistelun EM-kisoihin – Peltosen kausi ohi - Urheilu - Aamulehti

Oona Ounasvuori lähtee Emmi Peltosen tilalle taitoluistelun EM-kisoihin – Peltosen kausi ohi

Peltonen kertoi Instagramissa tulevasta jalkaleikkauksesta, jonka vuoksi Pekingin olympialaiset jäävät häneltä vain haaveeksi.

Emmi Peltonen kilpaili joulukuussa Porissa taitoluistelun SM-kilpailuissa, jossa hänet valittiin EM-kilpailuihin. EM-kisapaikka jää kuitenkin häneltä käyttämättä nilkkavamman vuoksi.

9.1. 16:12

Helsinki

Emmi Peltonen jää pois alkavalla viikolla Tallinnassa käytävistä taitoluistelun EM-kisoista nilkkavamman takia. Peltosen tilalle naisten sarjaan on nimetty Oona Ounasvuori.

”Nimeäminen joukkueeseen tuli yllätyksenä. Vuodenvaihteessa sairastamani flunssa haittasi hieman valmistautumista, mutta olen ollut Pietarissa harjoittelemassa nyt viikon ja lähden Tallinnaan kisaamaan hyvillä mielin”, Ounasvuori sanoi tiedotteessa.

Emmi Peltonen kirjoitti sunnuntai-iltapäivällä Instagram-tilillään, että hänen jalkansa tila huononi EM-kisojen alla yhtäkkiä niin, ettei hän kyennyt laittamaan siihen edes luistinta, ja jalka operoidaan lähiviikkoina. Hän kertoi tilanteen harmittavan erityisesti siksi, että se konkretisoitui EM-kisojen ja olympiavalintojen alla. Samalla Peltonen antoi ymmärtää kilpailukauden olevan hänen osaltaan ohi.

”Toivotan kaikille mitä parhaita EM-kisoja ja olympialaisia, nauttikaa niistä ja ennen kaikkea pysykää terveinä!”, Peltonen kirjoitti englanninkielisessä tekstissään.

Keskiviikkona käynnistyvissä EM-kisoissa Suomea naisten sarjassa edustaa Ounasvuoren lisäksi Kooveen Jenni Saarinen. Muissa sarjoissa Suomea edustavat Valtter Virtanen miesten yksiluistelussa sekä Juulia Turkkila ja Matthias Versluis jäätanssissa. 39 vuoden tauon jälkeen Suomella on edustus myös pariluistelussa, jossa Milania Väänänen kilpailee parinsa Mikhail Akulovin kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut