Classic eteni Suomen cupin finaaliin - Urheilu - Aamulehti

Classic eteni Suomen cupin finaaliin: ”Oli kovaa painimista ja vääntöä, jossa ei hirveästi maalipaikkoja synny”

Classic-konkari Juha Kivilehto joutui painimaan tosissaan Suomen cupin välierässä.

7.1. 20:48

Aamulehti

Classic selviytyi ensimmäisenä salibandyn miesten Suomen Cupin loppuotteluun kaatamalla Turun loppuhuipentuman välierässä TPS:n 4–1.

Ottelu sai salama-alun, kun verkko heilui molemmissa päissä jo avausminuutilla: Mikko Hautaniemi iski 15 sekunnin kohdalla TPS:n johtoon, mutta Eetu Sikkisen tasoituskin syntyi jo 29 sekunnin kohdalla.

Sitten pelattiinkin pitkään ilman maaleja ennen kuin Classic livahti toisen erän alussa johtoon. Oskari Heikkilä ryösti TPS:n maalin edessä pallon puolustaja Olli Laineelta ja malttoi vielä siirtää Ville Lastikalle, jonka laukaus päätyi maalivahti Oskari Fäldenin torjunnan kautta verkkoon.

Maalivahdit Fälden ja Classicin maalissa torjunut Oskar Sillanpää olivat pitkään pääosassa pitäen luukkunsa kiinni, ja lisäosumia nähtiinkin vasta pelin lopussa turkulaisten yrittäessä riskillä kuudella viittä vastaan.

Lastikka juoksi Janne Lammisen kaaripurusta tyhjiin 3–1, ja vartijattomaan verkkoon syntyi myös Nico Salon 4–1-maali.

”Tasainen ja tiukka, ei maalin peli mutta kuitenkin maalin peli”, Classic-veteraani Juha Kivilehto tiivisti Ylen haastattelussa.

”Tyypillinen peli TPS:aa vastaan eli kovaa painimista ja kovaa vääntöä, jossa ei hirveästi maalipaikkoja synny. Meille ei tietenkään ollut optimaalinen tilanne, että kavereita poissa eri syistä, mutta niillä mennään mitä on ja saatiin raavittua voitto”, Kivilehto näki kärkipelaajista Eemeli Salinin, Lassi Torisevan ja Krister Savosen puuttumisen.

Lauantain finaalissa Classic kohtaa voittajan ottelusta SPV–02-Jyväskylä, joka pelattiin myöhään perjantai-iltana.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut