Miro Karppanen yllätti Joni Mäen parisprintin loppukirissä - Urheilu - Aamulehti

Miro Karppanen yllätti Joni Mäen parisprintin loppukirissä

Parisprintti Olli Ahosen kanssa päättyi Imatran Urheilijoiden mestaruuteen SM-kotikisoissa.

Miro Karppanen (vas.) kukisti pariviestin ankkuriosuudella Joni Mäen.

7.1. 19:39

Imatra

Olli Ahonen ja Miro Karppanen hiihtivät Imatran Urheilijoille maastohiihdon parisprintin Suomen mestaruuden Imatralla järjestettävien SM-hiihtojen avauspäivänä perjantaina.

Pelkästään mestaruus voisi olla lähes ylittämätön kokemus kotikisoissa. Ahosen ja Karppasen mestaruus sai vielä ylimääräistä säihkettä siitä, että Karppanen kukisti ankkuriosuudella Pohti Ski Teamin Joni Mäen, Oberstdorfin 2021 MM-kisojen parisprintin hopeamitalistin.

Kilpailun jälkeen kävi ilmi, että Ahonen ja Karppanen ottivat mestaruuden rohkealla itseluottamuksella.

”Ajattelin, että takaa on hankala tulla ohi, jos en ole itse ihan hapoilla. Itselläkin on sen verran hyvä kirikyky”, Karppanen totesi kilpailun jälkeen.

”Yritin päästä hyville paikoille ja koetin lyödä, minkä lähtee, ettei ketään tulisi takaa ohi. Joni pelotti ja odottelin häntä rinnalle haastamaan, mutta itselläkin oli kyllä hyvin voimia loppuun. Se tuli hyvin.”

Mäki todisti Karppasen vauhdin

Karppanen ja Mäki lähtivät ankkuriosuudelle samassa nipussa, ja maalissa kaksikon ero oli 0,87 sekuntia. Nimekäs vastustaja tarjosi arvokkaan näyttöpaikan ja todisti 23-vuotiaan Karppasen vauhdin.

”Varmasti yksi kauden parhaista, ehkä kauden paras hiihto”, Karppanen vahvisti asian.

Parina mestaruutta juhlinut Olli Ahonen on Tour de Skin sprintissä komeille pisteille hiihtäneen Ville Ahosen veli.

”On ollut hieno seurata, miten Ville on pärjännyt. Samalla se on kasvattanut omaa nälkää”, Ahonen kertoi.

Karppanen mainitsi yhdeksi innoittajakseen B-maajoukkuetoveri Remi Lindholmin, joka on hiihtänyt alkukauden aikana useita pistesijoja maailmancupissa Tour de Ski mukaan lukien ja kamppailee paikasta Pekingin olympialaisiin.

”Kyllä se kannustaa, kun kaveri viereltä nousee maailmancupin tasolle. Olen treenannut hänen kanssaan, samanikäisen myös kilpaillut hänen kanssaan vuosia ja pystynyt useasti myös voittamaan hänet”, Karppanen kiitti Lindholmin esimerkkiä A-maajoukkueen takana uraansa luoville hiihtäjille.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut