Pirkkalassa hiihto-oppinsa saanut Eveliina Piippo oli kelpo vireessä SM-hiihtojen avauspäivänä Imatralla. - Urheilu - Aamulehti

Eveliina Piippo palasi koronakarenteenista SM-kisoihin mitalivireessä: "Kisavauhti ei dropannut ihan hirveästi tour de korona -reissulla"

Pirkkalassa hiihto-oppinsa saanut Eveliina Piippo oli kelpo vireessä SM-hiihtojen avauspäivänä Imatralla.

7.1. 16:16

Imatra

Maastohiihdon Tour de Ski -kiertueen koronakaranteenista kotiutunut Eveliina Piippo on toipunut tartunnasta ja eristyksestä vauhdilla kilpailuvireeseen. Perjantaina hän kamppaili Imatran SM-kisojen pariviestissä Vuokatin Ski Teamin hopealle parinsa Jasmin Kähärän kanssa.

Piippo hiihti tilanteeseensa nähden hyvin, mutta lupasi antaa luotettavampaa dataa kunnostaan lauantaina hiihdettävällä perinteisen hiihtotavan kympillä.

”Tämä oli aika spesiaalikisa, enkä ole hiihtänyt sprinttejä aikoihin. En tiedä olenko ikinä ennen hiihtänyt parisprinttiä. Ehkä joskus monta vuotta sitten”, Piippo korosti.

”En osaa hirveästi päätellä tämän perusteella, mutta ihan ok. Kisavauhti ei ole dropannut ihan hirveästi tour de korona -reissulla, mutta huomenna vireestä tietää paremmin.”

Piipon tartunta todettiin jouluna Sveitsin Lenzerheidessa, kun Suomen joukkue oli päässyt Tour de Skin ensimmäisen etapin kilpailupaikalle. Piippo eristettiin hotellihuoneeseensa karanteeniin.

Terve olo koko ajan

Piipon tartunta ilmoitettiin tuoreeltaan oireettomaksi.

”Voin hyvin ja olo on ollut terve koko ajan”, Piippo kertoi Imatralla.

”Olen myös ihan hyvillä mielin. Ei se mitään hirveitä traumoja aiheuttanut, mutten halua kommentoida koronaa sen enempää.”

Piippo, 23, edusti Suomea Seefeldin MM-kisoissa 2019. Nyt hän pyrkii kahden vaikean kauden jälkeen takaisin edustustasolle, mutta olympiamatka edellyttäisi häneltä järeitä näyttöjä ennen 24. tammikuuta tehtäviä valintoja.

”Olen ihan tietoinen tilanteestani. Olympiapaikka ei ole käsissäni, enkä halua kisoihin niin, etten olisi ansainnut paikkaani. Tason pitäisi nousta nyt ihan jäätävästi siitä, mitä tällä kaudella on nähty, että olisin sinne matkalla”, Piippo ilmoitti.

Pekingin talviolympialaiset järjestetään 4.–20. helmikuuta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut