Suomalaiset sukelsivat Keski-Euroopan mäkiviikolla syvälle – Japanin Ryoyu Kobayashi uusi kiertueen voiton - Urheilu - Aamulehti

Suomalaiset sukelsivat Keski-Euroopan mäkiviikolla syvälle – Japanin Ryoyu Kobayashi uusi kiertueen voiton

Japanin Kobayashi uusi kiertueen kokonaiskilpailun voiton kolmen vuoden takaa, mutta ei pysynyt tällä kertaa voittamattomana.

Ryoyu Kobayashi tuuletti mäkiviikon kokonaiskilpailun voittoa torstaina.

6.1. 21:20

STT

Suomalaiset mäkimiehet hyppäsivät Keski-Euroopan mäkiviikon klassikkoturneella siipi maassa loppuun saakka. Suomeen ei herunut neljässä kilpailussa yhtään paikkaa edes toiselle hyppykierrokselle.

Kiertueen päätöskisan torstaina Itävallan Bischofshofenissa voitti 136,5:n ja 137 metrin hypyillä Itävallan Daniel Huber, jolle ykkössija oli maailmancupissa uran ensimmäinen. Toinen oli Norjan Halvor Granerud ja kolmas avauskierroksen jälkeen johtanut Saksan Karl Geiger.

Mäkiviikon kokonaiskisan voiton oli käytännössä jo ennen viimeistä kilpailua varmistanut Japanin Ryoyu Kobayashi. Hän oli ykkönen Oberstdorfissa, Garmisch-Partenkirchenissä ja Bischofshofenin ensimmäisessä kilpailutapahtumassa, joka siirtyi viikolla sääolojen takia Innsbruckista.

Torstaina viidenneksi jäänyt Kobayashi ei tällä kertaa pystynyt Keski-Euroopan mäkiviikolla aivan samaan kuin kaudella 2018–19, jolloin hän voitti kiertueen kaikki neljä kilpailua. Kaikki neljä kisaa samalla mäkiviikolla ovat voittaneet myös Saksan Sven Hannawald ja Puolan Kamil Stoch.

Suomalaisten syväsukellus

Suomen hyppääjät sukelsivat Saksassa ja Itävallassa neljän kisan turneella syvälle. Kolmikolle Niko Kytösaho, Eetu Nousiainen ja Antti Aalto oli riittävästi haastetta yltää karsinnasta varsinaiseen kilpailuun.

Torstaina Aallon kilpailu tyssäsi karsintaan, Kytösaho ja Nousiainen sentään selviytyivät 50 parhaan joukkoon eli varsinaiseen kilpailuun.

Vielä viime kaudella Aalto hyppäsi mäkiviikon neljässä kisassa kaikilla kahdeksalla kierroksella ja oli kokonaiskilpailussa kohtuullisesti 15:s.

Kytösaho oli Bischofshofenissa 38:s ja Nousiainen 48:s.

Mäkiviikon suomalaissaldo jäi tuhdisti pakkaselle.

”Ylivoimaisesti huonoin hyppy tässä mäessä”, kokonaiskilpailussa 43:nneksi jäänyt Kytösaho kommentoi Ylelle kilpailuhyppyään.

”Treeneissä on kulkenut koko talven hyvin, mutta kisojen yhteydessä ei jostain syystä onnistu”, hän lisäsi.

Nousiaisen katse olympiavuodessa 2026

Kesken kiertueen mäkikaravaaniin liittynyt Nousiainen suuntaa katseensa helmikuun Pekingin sijasta jo vuoden 2026 talviolympiakisoihin.

”Oma visioni on, että silloin pitäisi olla kunnossa”, Nousiainen sanoi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut