Krista Pärmäkoski jäi viidennen kerran urallaan neljänneksi Tour de Skin kokonaiskilpailussa: ”Kuolin noille jyrkille” - Urheilu - Aamulehti

Krista Pärmäkoski jäi viidennen kerran urallaan neljänneksi Tour de Skin kokonaiskilpailussa: ”Kuolin noille jyrkille”

Myös Kerttu Niskanen päätyi itselleen tutulle sijalle, viidenneksi.

Krista Pärmäkoski taisteli loppunousun maaliin kuudentena.

4.1. 18:37

Krista Pärmäkoski sijoittui peräti viidennen kerran neljänneksi Tour de Ski -kiertueen kokonaiskilpailussa. Pärmäkoski lähti samalta sijalta tiistaina Tourin päätösetapille, mutta ei onnistunut parantamaan asemiaan.

Takaa tuli Norjan Heidi Weng, joka voitti kuulun loppunousun sisältäneen päätösetapin ennen Ruotsin Ebba Anderssonia.

Tourin kokonaisvoiton vei ensimmäisen kerran urallaan Venäjän Natalia Neprjajeva, joka oli aiemmin yltänyt toiseksi. Hän sijoittui päätöspäivänä neljänneksi.

”Tämä on tuttuakin tutumpi sija. Se siitä oli otettavissa. Kaikkinensa hyvä kisa. Nousu oli ihan hyvää tekemistä. Sain pidettyä itseäni ahtaalla. Olen tyytyväinen tulokseen. Ei jossitella mitään”, Pärmäkoski sanoi pari tuntia kisan jälkeen Hiihtoliiton äänitteessä.

Pärmäkoski tuli maaliin kuudentena.

”Alku tuli hyvin, mutta sitten kuolin noille jyrkille, ja loppu oli taistelua. Samanlaista tuskaa kuin aina, mutta sain itsestäni hyvin irti. Viime vuonna nousu oli tosi huono, mutta nyt oli hyvä hiihto”, Pärmäkoski sanoi V Sportin haastattelussa.

Pärmäkoski arvioi, että tulos olisi ollut sama toisellakin vauhdinjaolla. Hän pyrki Wengin ja Anderssonin perään, mutta ei jaksanut siinä vauhdissa.

”Lähdin taistelemaan kolmannesta sijasta. Minulla oli targetteina Weng, [Jessie] Diggins, [Tatjana] Sorina ja Kerttu [Niskanen]. Niitä yritin seurata. Tiesin, että Ebba on kova nousuun ja oli sen verran edellä. Hänen vauhtiinsa en lähtenyt, mutta Heidi lähti hänen kanssaan, ja ajattelin, että siihen on yritettävä.”

Aiemmin hän oli jäänyt neljänneksi vuosina 2012, 2013, 2014 ja 2018. Parhaimmillaan Pärmäkoski on yltänyt toiseksi ja kolmanneksi. Pärmäkoski sai Tourilta palkintorahaa noin 22 000 euroa.

Kerttu Niskanen hiihti maaliin kahdeksantena ja oli kokonaiskilpailun viides, kuten kaksi kertaa aiemminkin. Hän tienasi palkintorahaa noin 20 000 euroa.

Johanna Matintalo ja Anne Kyllönen olivat kokonaiskilpailussa sijoilla 14 ja 15. Päätöskisassa Kyllönen oli 25:s ja Matintalo 31:s.

Korjattu 4.1.2022 kello 19.59: Korjattu Pärmäkosken ja Niskasen rahapalkinnot oikeiksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut