Miekkailua luvassa Tour de Skillä? - Urheilu - Aamulehti

Uudenvuoden aatoksi ennustetaan miekkailuhiihtoa Tour de Skillä: ”Se on Kertulle lähtökohtaisesti Tourin toiseksi heikoin kilpailu”

Vapaan kymppi yhteislähtönä on lähtökohtaisesti Kerttu Niskasen toiseksi vaikein rasti Tourilla.

USA:n Jessie Diggins voitti avausosakilpailun sprintin Tour de Skillä.

31.12.2021 6:30

STT

Valmentajapuoliso Juho Mikkonen pelkää, että Tour de Skin kolmannesta kilpailusta voi tulla vaikea Kerttu Niskaselle. Uuden vuoden aattona Oberstdorfissa hiihdetään vapaan hiihtotavan kymppi yhteislähtönä.

Oberstdorfin maastossa yhteislähdöstä uhkaa tulla kahakka, jossa pitää varoa kaatumisia, välinerikkoja ja loukkaantumista. Eniten menetettävää on Niskasella, joka johtaa Lenzerheiden kilpailuiden jälkeen naisten kokonaiskilpailua 29 sekunnilla.

”Se on Kertulle lähtökohtaisesti Tourin toiseksi heikoin kilpailu. Se hiihdetään suhteellisen helpolla reitillä ja se on usein ollut melkoinen miekkailukilpailu”, Mikkonen ennakoi perjantain kymppiä.

Niskasen ennalta heikoin kilpailu oli Lenzerheiden vapaan hiihtotavan sprintti, jossa Niskanen yllätti sijoittumalla kymmenenneksi. Perjantaiksi Mikkonen ja Niskanen ovat suunnitelleet puolustustaktiikan.

”Toivotaan, että aikaerot pysyvät kympillä maltillisina. Yritetään vain minimoida aikaero kärkeen”, Mikkonen kaavaili.

Uudenvuoden päivänä kiertue jatkuu Oberstdorfissa hiihdettävällä perinteisen sprintillä. Siinä Mikkonen toivoo ja odottaa Niskaselta yhtä hyvää suoritusta kuin kiertueen avanneesta sprintistä.

”Siinä pitää onnistua. Täytyy päästä jatkoon ja yrittää saada Lenzerin sprintin tapaan pieni venyminen”, Mikkonen jatkoi Tourin jatko-ohjelmasta.

”Mutta uskon, että Kerttu suoriutuu siitä kohtuudella, sillä hän on perinteisellä varmempi suorittaja kuin vapaan sprintissä.”

Kiertueen ratkaisuksi Mikkonen veikkaa Val di Fiemmen perinteisen hiihtotavan yhteislähtönä hiihdettävää kymppiä 3. tammikuuta.

”Se määrittää aika pitkälle kokonaistilanteen”, Mikkonen veikkasi.

Mikkonen ei odota Tourin päätösetapista, Val di Fiemmen loppunoususta dramaattista käännettä.

”En usko, että loppunousussa tulee maagisen isoja eroja.”

Yhdysvaltain Jessie Diggins on Tourin kokonaistilanteessa toisena ennen Venäjän Natalia Neprjajevaa ja Ruotsin Ebba Anderssonia. Krista Pärmäkoski on viidentenä 51 sekunnin päässä Niskasesta.

Iivo Niskanen on miesten kilpailussa kolmantena.

Oberstdorfin yhteislähdöt perjantaina: naiset 10 km klo 14 ja miehet 15 klo 16.30.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut