Kanadan koronakupla petti pahasti nuorte MM-kisoissa - Urheilu - Aamulehti

Kanadasta paljastuu outoja seikkoja: MM-kisojen korona­kuplassa ravasi häävieraita ja kampaamon asiakkaita – Pennanen: ”Olen vihainen, nimenomaan näistä järjestelyistä”

Nuorten MM-kisojen pelaajat tuskastuivat, kun heille ei suotu mahdollisuutta eristäytymiseen.

Kapteeni Roni Hirvonen tyrmistyi MM-turnauksen keskeytyspäätöksestä. ”Tosi uskomaton juttu”, hän kommentoi.

30.12.2021 10:41

Jääkiekon nuorten MM-kisojen kupla petti pahasti.

Neljä koronatapausta lyhyen ajan sisään ja peruuntuneet ottelut johtivat lopulta koko turnauksen keskeyttämiseen ja joukkueiden kotimatkaan.

Kuplasta ei toisaalta voida puhua. Kisat järjestettiin yleisön edessä, eivätkä joukkueet majoittuneet yhtä tehokkaasti eristettyinä kuin vuosi sitten Edmontonissa.

Lue lisää: Suomen joukkue otti MM-kisojen keskeyttämisen raskaasti, koronakupla puhkesi nolosti Kanadassa: ”Itselläkin on vielä tunteet pinnassa”

Suomen joukkueen päävalmentaja Antti Pennanen sanoi kisojen olleen huonosti johdetut. Hän oli surullinen ja pettynyt pelaajiensa puolesta.

”Olen vihainen, nimenomaan näistä järjestelyistä. Nämä kisat olisi pystytty viemään läpi, jos täällä olisivat olleet paremmat järjestelyt. Täällä ovat maailman parhaat pelaajat paikalla ja täällä pitäisi olla parhaat järjestelyt”, Pennanen kommentoi tuoreeltaan, kun tieto kisojen perumisesta oli keskiviikkoiltana tullut.

Järjestelyt tosiaankin pettivät.

The Athleticin toimittaja Scott Wheeler kirjoittaa, miten pelaajat törmäsivät Red Deerin majapaikassaan muun muassa hääseurueeseen. Hotelli halusi kunnioittaa kaikkien asiakkaidensa varauksia ja piti ne voimassa kisojen ajan.

Wheelerin mukaan hotellin käytävillä oli ruuhkaista, vaikka kisajärjestäjät olivat kertoneet varanneensa joukkueille omat kerrokset käyttöön. Lisäksi pelaajat yöpyivät kahden hengen huoneissa omien huoneiden sijaan.

Osallistujamaiden liittojen kerrotaan pitäneen järjestäjien alkuperäistä koronasuunnitelmaa liian tiukkana. Niinpä päädyttiin puolittaiseen kuplaan, ja loppu on historiaa.

Lue lisää: Jääkiekon nuorten MM-kisoille tyly loppu, korona kuritti liikaa – jatkuvatko kisat kesällä?

Ruotsin joukkueen Åke Stakkestad kertoi Aftonbladetille tuntevansa olonsa voimattomaksi, sillä joukkueet tekivät kuplan ylläpitämiseksi kaikkensa. Pelaajat kykkivät huoneissaan, mutta ulkopuoliset tekivät mitä tahtoivat.

Hänen mukaansa hotellilla järjestetyissä hääjuhlissa oli noin sata vierasta ja ihmisten annettiin liikuskella ympäriinsä ilman mitään rajoituksia.

”Hotellia ei voinut kutsua kuplaksi. Väki kulki sisään ja ulos. Hotellissa oli jopa kampaamo, jota ihmiset käyttivät”, Stakkestad sanoi.

”Tunnen oloni kusetetuksi. On uskomatonta, miten helppoa hotelliin on päästä.”

Puolustaja Simon Edvinsson kertoi järkyttyneensä heti kisakuplaan saavuttuaan.

”Näimme ihmisiä ilman maskeja ja porukka ajatteli heti: ’Mitä helvettiä tämä on?’”

Suomen päävalmentaja Pennanen ihmetteli muun muassa Kanadan erityiskohtelua.

Muiden joukkueiden piti saapua turnauspaikalle 16. joulukuuta, mutta Kanada tuli omalta leiriltään kuplaan vasta 20. joulukuuta.

”Kupla ei pitänyt ja kisat olisi voitu viedä läpi kuten viime vuonna, jolloin positiivisen tuloksen saanut pelaaja joutui sivuun.”

Suomen saldoksi MM-turnauksesta jäi kaksi pelattua ottelua, joissa se voitti Saksan ja Itävallan sekä luovutusvoitto Tšekistä.

Lue lisää: Koronakaaos leviää nuorten jääkiekon MM-turnauksessa: ”Ei tämä enää kestä liikaa peruttuja pelejä”

MM-kisojen järjestämisestä ja koronaturvallisuudesta vastasivat Kanadan jääkiekkoliitto ja NHL-seura Edmonton Oilers, jonka kotihallissa kisoja pelattiin.

Turnaukseen otettiin myös yleisöä, mutta suurta ryntäystä katsomoihin ei ollut. Reilut 18 000 katsojaa vetävä Rogers Place Edmontonissa oli rajoitettu kisoissa puolikkaaseen kapasiteettiin.

Suomen ja Saksan välistä ottelua seurasi tapaninpäivänä 1 793 ihmistä, ja isäntämaa Kanadan avausottelussakaan ei ollut kuin 4 526 katsojaa.

Yleisön mukanaolo ei kuitenkaan helpottanut jo valmiiksi horjuvaa koronakuplaa.

Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n puheenjohtajan Luc Tardifin mukaan turnauksen jatkoa pohditaan nyt kuukauden ajan.

Mahdollinen uusi ajankohta turnaukselle voisi olla ensi kesänä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut