IIHF:n puheenjohtaja vastaa tyttöjen MM-kisojen siirtoon - Urheilu - Aamulehti

Alle 18-vuotiaiden tyttöjen MM-kisat peruttiin – näin IIHF:n puheenjohtaja vastaa kritiikkiin

Kv jääkiekkoliiton puheenjohtajan Luc Tardifin mukaan kisat voidaan vielä järjestää, jos löytyy sopiva pelipaikka ja pelipäivät.

Luc Tardif kommentoi peruttuja tyttöjen MM-kisoja.

29.12.2021 15:03

Kansainvälisen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Luc Tardif on puolustanut alle 18-vuotiaiden tyttöjen MM-turnauksen perumispäätöstä.

Liiton verkkosivuilla julkaistussa haastattelussa Tardif sanoo toimineensa liiton lääketieteellisen komitean suositusten mukaisesti, kuten aiemmissakin päätöksissä.

IIHF perui tammikuulta kuusi turnausta. Eniten keskustelua on aiheuttanut tyttöjen MM-kisojen peruminen.

”Lääketieteellisen komitean mielipide oli, että omikron-variantti leviää vauhdilla ja on vastustuskykyinen rokotteille. Kuuden suunnitellun turnauksen joukkueen osalta riski oli liian suuri. Tartuntoja olisi todennäköisesti ollut valtava määrä”, Tardif sanoi.

Tardifin mukaan turnausten järjestäminen vastoin lääketieteellisen komitean näkemystä olisi ollut vastuutonta.

Siirto vielä tulossa?

Käynnissä olevien alle 20-vuotiaiden miesten MM-kisoja Tardif perusteli sillä, että he olivat jo ehtineet matkustaa ja mennä karanteeniin. Tammikuun turnauksiin menevillä joukkueilla matkustus olisi ollut edessä.

Siihen miksi kisat peruttiin kokonaan siirtämisen sijaan, Tardif vastasi sanomalla, että Ruotsilla olisi ollut vaikeuksia järjestää turnaus suunniteltuna ajankohtana maalis- huhtikuussa, koska kisahallit ovat seurajoukkueiden käytössä.

Yhdysvallat pyysi IIHF:ää vielä harkitsemaan turnauksen siirtämistä.

Tardif raotti ovea mahdollisuudelle ja sanoi, että aiheesta keskustellaan siirtoa pyytäneiden kanssa. Siirto vaatii ainakin kisojen järjestämisestä kiinnostuneen paikkakunnan sekä päivät, jotka sopivat kaikille joukkueille.

Tardifilla oli myös selkeä perustelu, miksi 20-vuotiaiden poikien ja miesten MM-kisat pyritään pelaamaan kaikissa olosuhteissa.

”Näistä kahdesta turnauksesta saatava taloudellinen voitto auttaa liittoa selviytymään ja mahdollistaa tuen kaikille muille MM-turnauksille. Jos tietyn turnauksen järjestelyihin on käytettävä enemmän panosta muiden pelastamiseksi, liiton puheenjohtajana minun velvollisuuteni on tehdä se.”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut