Tour de Skin avauskisan tulokset - Urheilu - Aamulehti

Sprinttivoitot Yhdysvaltoihin ja Norjaan – Kerttu Niskasen vauhti ei riittänyt sprinttifinaaliin, mutta hän sai loistavan alun Tour de Skille

Miehissä vain Lauri Vuorinen selvitti karsinnan.

Johannes Hösflot Kläbö avasi Tour de Skin sprintin voitolla.

28.12.2021 14:28 | Päivitetty 28.12.2021 17:49

Maastohiihdon Tour de Ski -kiertueen viime kauden kokonaisvoittaja Jessie Diggins aloitti uuden kiertueen sprinttivoitolla. Yhdysvaltalainen Diggins oli vapaalla hiihtotavalla ykkönen Sveitsin Lenzerheidessa.

Toisena maalilinjan ylitti Norjan 23-vuotias Mathilde Myrhvold, jolle palkintosija oli maailmancupissa uran ensimmäinen. Kolmas oli slovenialainen Anamarija Lampic.

Suomalaisista Kerttu Niskanen oli kymmenes hiihdettyään välieriin.

Jessie Diggins oli vahvin naisten sprintissä.

Miesten sprintin voitti karsinnan nopein Johannes Hösflot Kläbo. Toiseksi tuli Ranskan Richard Jouve ja kolmanneksi Ranskan Lucas Chavanat.

Suomen Lauri Vuorinen oli ainoa suomalaismies erävaiheessa, mutta hän ei yltänyt välieriin.

Kerttu Niskanen veti joukkoa maastohiihdon Tour de Ski -kiertueen avauskilpailun välierässä, mutta sprinttiradan toinen kierros oli hänelle liikaa Sveitsissä. Niskanen oli välieränsä viides vapaalla hiihtotavalla ja karsiutui Lenzerheiden kisan finaalista. Niskanen oli ainoa suomalainen sprinttien välierässä.

Niskanen ei ole järin tuttu näky sprintin välierissäkään, joten hän avasi kuuden kilpailun kiertueen mainiosti. Huomenna naisten kiertue jatkuu 10 kilometrin kilpailulla perinteisellä hiihtotavalla. Miehet hiihtävät 15 kilometria perinteisellä.

Näin kävi erävaiheessa

Olympiavalintansa jo varmistanut Lauri Vuorinen karsiutui välieristä maastohiihdon Tour de Ski -kiertueen sprintissä Sveitsissä. Vuorinen oli Lenzerheidessa puolivälieränsä viides. Suoran jatkopaikan saa jokaisen erän kaksi parasta.

Kerttu Niskanen jatkaa puolestaan välieriin ainoana suomalaisena. Paremmin pitempien matkojen hiihtäjänä tunnettu Niskanen oli puolivälierässään komeasti kolmas ja vei jatkopaikan aikavertailusta.

Muut suomalaiset karsiutuivat 12 parhaan välieristä. Puolivälierien avauserässä hiihtänyt Krista Pärmäkoski oli eränsä neljäs ja Anne Kyllönen neljännessä erässä viides.

Näin kävi karsinnassa

Krista Pärmäkoski, Kerttu Niskanen ja Anne Kyllönen etenivät maastohiihdon Tour de Ski -kiertueen avauspäivän vapaan sprintissä pudotusvaiheeseen. Pärmäkoski ylsi Sveitsin Lenzerheidessa hiihdetyn sprintin aika-ajoissa 13:nneksi, Niskanen 17:nneksi ja Kyllönen 24:nneksi.

Johanna Matintalo ja Riitta-Liisa Roponen karsiutuivat jatkosta. Matintalo oli sijalla 39 ja Roponen 79:s. Pudotushiihtoihin eteni 30 parasta. Aika-ajon nopein oli Sveitsin Nadine Fähndrich, jonka kärkiajasta Pärmäkoski jäi 3,67 sekuntia. Naisten sprintin pudotushiihdot alkavat kello 15.

Lauri Vuorinen eteni miesten sprintissä pudotusvaiheeseen ainoana suomalaisena. Vuorinen ylsi Sveitsin Lenzerheidessa hiihdetyn sprintin aika-ajoissa 19:nneksi.

Iivo Niskanen, Ville Ahonen, Perttu Hyvärinen, Remi Lindholm ja Arsi Ruuskanen karsiutuivat jatkosta. Niskanen oli aika-ajoissa 40:s, Ahonen 50:s, Hyvärinen 52:s, Lindholm 70:s ja Ruuskanen 84:s. Pudotushiihtoihin eteni 30 parasta.

Aika-ajon nopein oli Norjan Johannes Hösflot Kläbo, jonka kärkiajasta Vuorinen jäi 8,29 sekuntia.

Päivitetty 28.12. kello 16.44 sprintin suomalaistuloksilla ja lopputuloksilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut