Suomi voitti Itävallan 7–1 - Urheilu - Aamulehti

Nuoret Leijonat oli ylivoimainen ja takoi seitsemän maalia Itävaltaa vastaan – suomalaiset pistepörssissä kolmoisjohdossa

Suomi voitti Itävallan 7–1 jääkiekon miesten alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa.

Suomen Brad Lambert (vas) ja Ville Koivunen alle 20-vuotiaiden miesten jääkiekon MM-kisojen avausottelussa Saksaa vastaan.

27.12.2021 21:53 | Päivitetty 27.12.2021 23:51

Aamulehti, STT

Suomi voitti Itävallan jääkiekon miesten alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa maalein 7–1 (2–0, 2–1, 3–0) myöhään maanantai-iltana.

Ottelu oli Suomen alkulohkon toinen. Nuorille Leijonilla on täydellinen kuuden pisteen saldo kahden pelin jälkeen. Keskiviikkona seuraava pelissä vastassa on Tshekki.

Suomen johti kahden erän jälkeen Itävaltaa maalein 4–1. Ville Koivunen viimeisteli avausmaalin reilun kolmen minuutin pelin jälkeen ja pohjusti erän lopussa Samuel Heleniuksen täysosuman.

Helenius ja Joakim Kemell kilistelivät Suomen hallitsemassa avauserässä myös tolppia.

Turnausdebyyttinsä tehnyt Juha Jatkola kesti Suomen maalilla Itävallan vähät yritykset ensimmäisen 20-minuuttisen aikana.

Kasper Simontaival siirsi maalinkulmalta irtokiekon verkkoon ja kasvatti lukemat 3–0:aan toisen erän alussa.

Itävalta käytti ylivoimansa ennen erän puoliväliä, kun Martin Urbanek jysäytti 1–3-kavennuksen ja pilasi Jatkolan nollapelin. Kalle Väisänen palautti pian Suomen johdon kolmeen maaliin.

Kolmannessa erässä Suomi teki vielä kolme maalia lisää, kun Koivunen, Topi Niemelä ja Brad Lamber osuivat.

Ville Koivunen tehoili 2+1, Brad Lamber 1+2, Samuel Helenius 1+1, Karri Aho 0+2 ja Joel Määttä 0+2. Ilves-puolustaja Aho pelasi ensimmäisen MM-kisapelinsä ja pääsi heti tehopisteille. Myös Suomen hyökkääjä Roby Järventie pelasi turnauksen ensimmäisen pelinsä, mutta ei päässyt tehopisteille.

Suomen maalilla Juha Jatkola venyi kahdeksaan torjuntaan. Itävallan maalivahti Sebastian Wraneschitz torjui puolestaan peräti 41 kertaa.

Suomella on pelin päätyttyä kolmoisjohto turnauksen pistepörssissä, kun kierroksen muut pelit ovat kesken tai vielä alkamatta. Kärjessä on Lambert viidellä pisteellä, toisena Helenius ja Koivunen neljällä pisteellä.

Nuoret Leijonat voitti avauspelissään Saksan 3–1, kun maat aloittivat kisaurakkansa Kanadan Edmontonissa sunnuntai-iltana.

Päivitetty 27.12. kello 23.48. Päivitetty pelin lopputulos ja pisteiden tekijät. Koko turnauksen pistepörssin tilanne päivitetty Suomen pelin päätyttyä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut