Koronatartunta estää Eveliina Piipon hiihdot Tour de Skillä - Urheilu - Aamulehti

Koronatartunta estää Eveliina Piipon hiihdot Tour de Skillä

Tartunta paljastui Sveitsissä odotetuissa koronatesteissä maahan saapumisen jälkeen.

Eveliina Piipon Tour de Ski jää välistä koronatartunnan vuoksi. Kuva on otettu Kuusamossa Rukan MM-kisoissa 27. marraskuuta 2021.

25.12.2021 13:56

STT

Suomen maastohiihtojoukkueen edustajalla Eveliina Piipolla on todettu koronatartunta ennen Tour de Ski -kiertueen avausta Sveitsin Lenzerheidessa. Piippo on asetettu hotellihuoneessaan viranomaisten ohjeiden mukaiseen eristykseen, eikä hän voi osallistua tiistaina alkavalle kuuden kilpailun kiertueelle.

Tartunta todettiin Sveitsin koronaprotokollan mukaisissa testeissä maahan saapumisen jälkeen. Hiihtoliitto ilmoitti positiivisesta näytteestä lauantaina aamupäivällä.

Hiihtoliiton mukaan Piipon tartunta on ainakin toistaiseksi oireeton.

”Olemme saaneet tarkat toimintaohjeet viranomaisilta ja toimimme niiden mukaisesti. Matkustaessamme Tourille joukkue on myös noudattanut tiukasti sisäisiä terveysturvallisuusohjeita ja näillä toimilla minimoimme tartuntariskin niin tehokkaasti kuin mahdollista”, maajoukkueen päävalmentaja Teemu Pasanen kertoi Hiihtoliiton tiedotteessa.

”Muu joukkue harjoittelee nyt normaalisti kohti ensimmäistä Tourin osakilpailua.”

Tour de Ski alkaa Sveitsin Lenzerheidessa vapaan hiihtotavan sprinttikilpailuin tiistaina.

Joukkue ei kommentoi koronatartuntaa enempää ennen tapaninpäivän iltaan sovittua tiedotustilaisuutta, jossa joukkueenjohto antaa tilanteesta lisätietoa, jos ”uutta tietoa ilmenee”.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut