NHL-asiantuntijat ennakoivat nuorille Leijonille MM-turnauksessa vain yllättäjän roolia - Urheilu - Aamulehti

NHL-asiantuntijat ennakoivat nuorille Leijonille MM-turnauksessa vain yllättäjän roolia

Yllätyspelaajien joukkoon nousi Ilveksestä AHL-liigaan siirtynyt Roby Järventie.

NHL-nettisivuston Adam Kimelman laittaa yllätyspelaajan rooliin Ilveksestä Pohjois-Amerikan AHL-liigaan siirtyneen hyökkääjän Roby Järventien.

25.12.2021 12:01

STT

NHL-jääkiekkoliigan nettisivuston asiantuntijat tarjoavat Suomelle vain yllättäjän roolia tapaninpäivänä Kanadan Edmontonissa ja Red Deerissä alkavassa nuorten MM-turnauksessa. Asiantuntijat laskevat Kanadan turnauksen suosikiksi, jota haastavat Venäjä, Ruotsi ja Yhdysvallat.

Edellisissä kisoissa pronssin saavuttanutta Suomea ei ennakoida mestaruuskamppailuun, vaikka Suomella on 20-vuotiaiden tasolta viisi mestaruutta (1987, 1998, 2014, 2016, 2019).

Turnaushistorian mitalitaulukossa Suomi on 16 mitalillaan (5 kultaa, 4 hopeaa, 7 pronssia) kolmas 18 mestaruutta saavuttaneen Kanadan sekä Venäjän, Neuvostoliiton ja IVY:n yhteen laskettujen (13 kultaa, 13 hopeaa, 11 pronssia) saavutusten jälkeen.

NHL:n nettisivuston asiantuntijoista Adam Kimelman ja Guillaume Lepage veikkaavat mestariksi Kanadaa, Mike G. Morreale Yhdysvaltoja.

Kolmikko nimesi myös turnauksen ennalta parhaan hyökkääjän, puolustajan, maalivahdin ja yllätystähden. Myös suomalaiset saivat yksittäisten pelaajien listoilla pari ääntä.

Kimelman laittaa yllätyspelaajan rooliin Ilveksestä Pohjois-Amerikan AHL-liigaan siirtyneen hyökkääjän Roby Järventien ja Morreale JyPin kookkaan hyökkääjän Samuel Heleniuksen.

Suomi pelaa turnauksen A-alkulohkossa Kanadan, Saksan, Tshekin ja Itävallan kanssa. Lohko pelataan Edmontonissa.

Red Deerissä kiekkoillaan B-lohko, johon kuuluvat Yhdysvallat, Venäjä, Ruotsi, Slovakia ja Sveitsi.

Turnaus alkaa tapaninpäivänä Suomen ja Saksan ottelulla. Avauspäivän muut pelit ovat Venäjä–Ruotsi, Tshekki–Kanada ja USA–Slovakia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut