Suomen tenniksen ykkösnainen Anastasia Kulikova eteni puolivälieriin Soulissa - Urheilu - Aamulehti

Suomen tenniksen ykkösnainen Anastasia Kulikova ottamassa ison loikan urallaan, eteni puolivälieriin Soulissa: ”Tästä päivästä en tajua mitään”

Kulikova pelaa uransa ensimmäistä WTA-tason turnausta.

Anastasia Kulikovan tennisura on nousukiidossa. Kuva Talista joulukuulta 2019.

22.12.2021 19:12

Kovalyöntinen Anastasia Kulikova ottaa tennisurallaan ison loikan, kun hän eteni Soulin WTA 125 -turnauksessa puolivälieriin.

Kulikova voitti toisen kierroksen ottelussaan Kreikan Valentini Grammatikopouloun tyrmäävästi 6–1, 6–2. Ottelu meni vauhdikkaasti 59 minuutissa.

”Olen aivan innoissani, kun tämä on ensimmäinen WTA-turnaukseni. Alussa olin vähän peloissani, kun olen täällä ilman valmentajaani”, Kulikova sanoi HS:lle Soulista.

”Ensimmäisen kierroksen ottelu oli helppo ja nyt alan olla luottavainen.”

Grammatikopoulou on naisten WTA-listalla sijalla 146 ja sijoituksensa perusteella hän oli selvä suosikki, mutta kentällä meni toisin.

Varsinkin Kulikovan syötönvastaukset olivat erittäin tehokkaita ja peli kokonaisuudessa vahvaa.

”Tästä päivästä en tajua mitään. Pelasin niin hyvin. Pisteiden ensimmäiset lyönnit olivat ratkaisevia.”

Kulikova, 21, on tähän asti kiertänyt ammattilaisten alimman tason turnauksia, mutta Soulissa hän pääsi mukaan ensimmäisen WTA-tasolle, vaikkakin kiertueen alimmalle portaalle.

Puolivälieräpaikka nostaa Kulikovan rankkauksen yli 20 sijaa. Hänen nykyinen sijoituksensa on 274.

”Sitä yritämme, että pääsisimme näihin kisoihin useammin ja ensi vuonna niin usein kuin mahdollista.”

Vasenkätinen Kulikova on aina tunnettu kovaa lyövänä pelaajana, jonka lyönnit ovat hyvin lähellä kansainvälistä tasoa.

Kuikova muutti 13-vuotiaana Venäjältä Suomeen ja sai Suomen kansalaisuuden 2019. Hän on Suomen naisten kiistaton ykköspelaaja.

Missä olet kehittynyt eniten, kun olet saanut hyviä tuloksia?

”Olen tasaisempi kentällä ja olemme tehneet paljon töitä henkisellä puolella, mutta isoin juttu on tasaisuus”, Kulikova sanoi yhteistyöstään Stefano Luonin kanssa.

Puolivälierissä Kulikova kohtaa hollantilaisen Arianne Hartonon, joka on rankingissa edellisen vastustajan tapaan yli sata sijaa Kulikovan yläpuolella lukemallaan 154.

”Hän on erittäin hyvä ja pelaa aggressiivisesti kuten minäkin. En odota mitään, ja siksi olen varmaan pelannut niin hyvin. Ei ole mitään hävittävää.”

Kulikova haaveilee Australian avoimiin karsimisesta, mutta rankkaus ei ihan vielä riitä. Jatko on avoinna ja yksi vaihtoehto on palata Suomeen harjoitusleirille.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut