Laura Lahtinen päätti suomalaisten urakan Abu Dhabissa - Urheilu - Aamulehti

Laura Lahtinen päätti suomalaisten urakan Abu Dhabissa – "Uinti oli aivan kamala"

Suomi saavutti lyhyen radan MM-altaassa kolme finaalipaikkaa.

Laura Lahtinen ei ollut ollenkaan tyytyväinen alkueräuintiinsa.

21.12.2021 10:03

Abu Dhabi

Laura Lahtinen ylsi lyhyen radan MM-kisoissa Abu Dhabissa 200 metrin rintauinnissa aikaan 2.28,20 ja sijoittui alkuerissä 30:nneksi. Lahtisen urakka päättyi alkueriin. Hän oli päätöspäivän ainoa suomalainen, joten suomalaisuimareiden urakka Abu Dhabin MM-kisoissa on ohi.

”Uinti oli aivan kamala. Verryttelyssä uinti oli todella rentoa ja helppoa, ja sellaisella uinnilla olisin varmasti tullut lähelle ennätystä ilman, että olisin antanut kaikkeni. Mutta kun haluan uida kovaa, niin en ui kovaa, enkä liiku mihinkään. Itsestäni riippumattomien asioiden vuoksi en pystynyt keskittymään vain omaan tekemiseeni kilpailujen aikana sillä tavalla, mitä halusin ja olisi pitänyt pystyä, ja se näkyi uinneissa”, Lahtinen harmitteli Uimaliiton tiedotteessa.

Lahtinen urakoi MM-kilpailuissa viisi henkilökohtaista lähtöä ja viestin. Naisten 200 metrin rintauinnin alkuerien ykkönen oli Venäjän uimaliiton Jevgenia Tshikunova ajalla 2.19,56.

”Näissä kilpailuissa sain viestissä ja 200 metrin perhosuinnin aloituksessa hyvin sellaista isoa ja rentoa uintia, ja kulki hyvin”, Lahtinen sanoi.

Marraskuun EM-kilpailuissa Lahtinen ui kuusi henkilökohtaista starttia. Syksyn Lahtinen kisasi uinnin ammattilaisliiga ISL:ssä.

” Kaudesta jää vähän sekavat fiilikset. Kausi oli kuitenkin ihan hyvä, ja sain paljon kokemusta ja kisoja, mitä tarvitsinkin. Hyvillä fiiliksillä lähden joka tapauksessa lomalle”, Lahtinen sanoi.

Suomi saavutti tänään illalla päättyvissä MM-kilpailuissa kolme finaalipaikkaa. Ida Hulkko sekä Veera Kivirinta uivat MM-finaaliin 50 metrin rintauinnissa ja Suomen sekaviestijoukkue Ronny Brännkärr, Olli Kokko, Lahtinen ja Fanny Teijonsalo 4x50 metrin sekauintiviestissä.

Hulkko oli MM-finaalin kuudes ja Kivirinta kahdeksas, viestijoukkue sijoittui kahdeksanneksi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut