Tamperelaiset Norismaa ja Herrala olivat mitalivauhdissa SM-uinneissa - Urheilu - Aamulehti

Tamperelaiset Norismaa ja Herrala olivat mitalivauhdissa SM-uinneissa – Rajahalme päätti kisat Suomen ennätykseen

19.12.2021 21:11

Aamulehti

Nelipäiväiset uinnin lyhyen radan SM-kilpailut päättyivät sunnuntaina Espoossa. SM-kisojen seurapisteissä voiton vei Cetus Espoo 526 pisteellä ja nuorissa seurapisteiden ykkönen oli HSS pisteillä 379.

Illan päätösjaksossa Vandersin Kalle Mäkinen ui jo toisen Suomen ennätyksensä kilpailuissa. Mäkinen ui 100 metrin selkäuinnin SM-kultaa uudella lyhyen radan Suomen ennätyksellä 52,03. Entinen SE-aika oli Ronny Brännkärrin marraskuussa uima 52,15.

TaTU Tampereen ryhmässä treenaava Brännkärr on mukana lyhyen radan MM-uinneissa Abu Dhabissa.

Mäkinen voitti sunnuntaina SM-kultaa myös 50 metrin perhosuinnissa, ja Mäkinen otti nimiinsä kaikkiaan viisi Suomen mestaruutta.

”En pysty sanoin kuvailemaan omaa fiilistä. Kaikki on onnistunut aivan nappiin ja tämä vain on todella siistiä, kun kulkee näin hyvin. Todella upeaa. Nyt lomailen loppuvuoden”, Mäkinen kertoi Uimaliiton tiedotteessa.

Tamperelaisuimareista päätöspäivänä mitalin ottivat Nea Norismaa (hopeaa 100 metrin perhosuinnissa) ja Anton Herrala (hopeaa 50 metrin perhosuinnissa).

Herrala oli vauhdissa myös lauantaina, kun hän ui kultaa ja pronssia (100 metrin perhosuinti ja 50 metrin vapaauinti. Lauantaina Eemil Varho otti pronssia 100 metrin perhosuinnissa, ja TaTU Tampere voitti miesten sekauintiviestin.

Sunnuntain tamperelaisiin valopilkkuihin kuului myös Uinti Tampereen Jenna Rajahalmeen uima uusi Suomen ennätys. Parauimari Rajahalme kellotti 50 metrin vapaauinnissa S10-luokan uudeksi VSE-ajaksi 28,55.

Rajahalme otti kultaa myös 100 metrin perhosuinnissa.

Nuorissa Tampereelle tuli päätöspäivänä kuusi henkilökohtaista ja yksi viestimitali.

Espoon sunnuntai-illassa nähtiin myös toinen SE, kun Cetuksen viestijoukkue, Luukas Vainio, Tuomas Kiviluoma, Miikka Ruohoniemi ja Ari-Pekka Liukkonen, ui uuden miesten 4x100 metrin vapaauinnin lyhyen radan Suomen ennätyksen 3.15,36.

”Oli todella mukavaa kisata SM-kisoissa. Tällä hetkellä fiilistelen erityisesti sitä, että pääsee joululomalle, mutta odotan innolla pitkän radan kautta. Toukokuussa on jo MM-kilpailut ja sitten elokuun lopulla Italiassa pääsen puolustamaan Euroopan mestaruutta. Nyt on hyvä, että pystyy pitämään pienen tauon ja lähteä sitten kunnolla rakentamaan kautta kohti kevättä ja kesää”, Liukkonen kommentoi.

Cetuksen viestijoukkue kauhoi myös lauantaina uuden SE-ajan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut