Kalle Mäkinen tykitti Suomen ennätyksen SM-uinneissa – tamperelaisista Anniina Murto ja Eemil Varho mitaleille - Urheilu - Aamulehti

Kalle Mäkinen tykitti Suomen ennätyksen SM-uinneissa – tamperelaisista Anniina Murto ja Eemil Varho mitaleille

Uinti Tampereen Jenna Rajahalme nappasi parauintikultaa 100 metrin vapaauinnissa SM-kisoissa Espoossa.

17.12.2021 21:17

Aamulehti

Uinnin lyhyen radan SM-kilpailujen toinen päivä uitiin perjantaina Espoossa Espoonlahden uimahallissa.

Miesten 50 metrin selkäuinnissa Vandersin Kalle Mäkinen ui SM-kultaa uudella lyhyen radan Suomen ennätyksellä 23,87. Entinen SE-aika oli Niko Mäkelän vuonna 2019 uima 23,95.

”On todella hyvä fiilis. Eilen oli superhyvä päivä ja kroppa tuntui tosi hyvältä myös tänään. Ei yllättänyt, että tuli näin kovaa. Olen saanut otettua tällä kaudella valtavia harppauksia eteenpäin ja pakko olla tyytyväinen. Tästä on hyvä jatkaa”, Mäkinen kertoo.

SM-hopeaa lajissa ui HSS:n Niki Karlsson ja kolmanneksi sijoittui Uinti Tampereen Eemil Varho.

Toisen mitalin Tampereelle toi Anniina Murto. Hän nappasi kultaa 50 metrin rintauinnissa. Torstaina hän ui hopealle 100 metrin rintauinnissa.

Perjantain SM-uintien illassa nähtiin myös toinen Suomen ennätys, kun Cetuksen joukkue Luukas Vainio, Roope Paatos, Tuomas Kiviluoma ja Aku Kaila uivat miesten 4x200 metrin vapaauintiviestin Suomen ennätyksen ajalla 7.13,52.

100 metrin rintauinnin Suomen mestariksi ui Porin Uimaseuran Matti Mattsson ajalla 58,22.

”Se oli ihan ok veto. Viimeinen piikki (25 metriä) oli sellaista suttaamista. Lyhyellä radalla uimisessa on omaan tyyliin liikaa frekvenssiä, mutta ihan kivaa vaihtelua tämä on”, Mattsson kertoo.

Perjantaina nähtiin jälleen myös parauinnin SE-aikoja. Vaasan Uimaseuran Nader Khalili ui S14-luokan Suomen ennätyksen sekä 100 metrin rintauinnissa (1.12,48) että 50 metrin selkäuinnissa (29,73). Uinti Tampereen Jenna Rajahalme oli S10-luokassa 100 metrin vapaauinnin VSE:n ajalla 1.05,53.

Lyhyen radan SM-uinnit jatkuvat aina sunnuntai-iltaan asti Espoonlahdessa

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut