Kaisa Mäkäräinen menettää maailmancupin kokonaisvoittonsa venäläisurheilijan dopingkäryn takia - Urheilu - Aamulehti

Kaisa Mäkäräinen menettää maailmancupin kokonais­voittonsa venäläis­urheilijan dopingkäryn takia

Tora Berger on nousemassa kokonaiskilpailun voittajaksi liki kahdeksan vuotta kauden päättymisen jälkeen.

Kaisa Mäkäräinen Pyeongchangin olympialaisissa vuonna 2018.

17.12.2021 20:47

Ampumahiihtouransa ennen viime kautta lopettanut Kaisa Mäkäräinen menettää maailmancupin kokonaiskilpailun voiton kaudelta 2013–2014. Asiasta kertovat useat mediat, esimerkiksi, Ruotsin yleisradioyhtiö SVT verkkosivuillaan.

Kansainvälinen ampumahiihtoliitto IBU ilmoitti perjantaina, että venäläiskilpailijoiden suoritukset hylätään Sotšin olympialaisista alkaen dopingepäselvyyksien vuoksi.

Eräs urheilijoista, joita asia koskee, on venäläinen Olga Zaitseva. Kun hänen tuloksensa poistetaan maailmancupin tuloslistoilta, nousee norjalainen Tora Berger maailmancupin tuloslistoilla Mäkäräisen edelle. IBU:n verkkosivuilla maailmancupin kokonaisvoittajaksi on merkitty Berger, jonka voitto tulee pistein 868–863.

”Olemme tilanteessa, joka ei ole kovin miellyttävä. Kokonaiscupin voittaja on toinen ja toiseksi tullut ensimmäinen”, kommentoi IBU:n puheenjohtaja Felix Bitterling SVT:lle.

”Kumpikaan heistä ei todellakaan ole tehnyt mitään väärää, mutta on selvää, että tapahtumat huomioiden Tora ansaitsee tittelin. Mutta tunnemme todella Kaisaa kohtaan myötätuntoa.”

Se jääkö myös Mäkäräinen virallisiin tilastoihin voittajaksi on vielä epäselvää. Asiasta päättää lopullisesti IBU:n hallitus seuraavassa kokouksessaan. Bitterling väläyttää useammassa mediassa vaihtoehtoa, että voitto jaettaisiin. Pisteissä Berger on joka tapauksessa ykkönen, ja Ylelle Bitterling kommentoi asiaa sanomalla Bergerin olevan virallisesti voittaja.

Berger sanoo Norjan yleisradioyhtiön NRK:n sivuilla, että hänestä tuntuu kuin hän varastaisi Mäkäräisen voiton, koska kaudesta on jo niin pitkä aika.

Mäkäräinen voitti urallaan maailmancupin kokonaiskilpailun myös kahdella muulla kaudella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut