Tampereen Pyrinnön joululoma aikaistui – Helsinki Seagullsissa koronatartunta - Urheilu - Aamulehti

Tampereen Pyrinnön joululoma aikaistui – Helsinki Seagullsissa koronatartunta

Osku Heinosen (kesk.) kipparoima Pyrintö aloitti joululoman kaavailtua aikaisemmin.

17.12.2021 15:32

Aamulehti

Tampereen Pyrinnön joululoma alkoi perjantaina miesten Korisliigassa jokusta tuntia kaavailtua aiemmin. Perjantai-illan odotettu vierasottelu Helsinki Seagullsia vastaan siirtyi myöhempään ajankohtaan Seagullsin joukkueessa todetun koronavirustartunnan takia.

Päävalmentaja Miikka Sopanen kertoi, että Pyrintö oli ehtinyt palata kotiin pakkaamaan ja lepäämään aamutreeniensä jälkeen, mutta bussi ei ollut vielä käynnistynyt kohti Töölön Kisahallia.

”Tämä tuli täysin puskista meille iltapäivällä. Asiat menivät nopeasti. Onneksi päätös tuli etukäteen, niin meille ei tullut altistumisia”, Sopanen sanoi.

Tällä hetkellä Pyrinnön seuraava ottelu on luvassa 28. joulukuuta Lahti Basketballia vastaan. Pyrinnön pelaajat viettävät loppuviikon ja ensi viikon omatoimista jaksoa. Tavallisesti joulutauolla yhdysvaltalaispelurit matkaavat kotimaahansa perheensä luo.

”Henkilökohtaiset harjoitukset jatkuvat normaalisti, emme vedä lonkkaa. Tänä vuonna ei matkusteta Yhdysvaltoihin kesken kauden. Se oli selvää kauden alusta alkaen. Suosittelemme joukkueelle kaikenlaisen matkustamisen välttämistä mahdollisuuksien mukaan”, Sopanen avasi.

Pyrintö on kärsinyt viime otteluissa poissaoloista, muttei koronatartunnoista. Takapelaaja Tomas Pihlajamäen voi odottaa palaavan pelikuntoon ennen LaBa-ottelua.

Pyrintö on miesten Korisliigassa kahdeksantena. Joulutauon jälkeen alkaa armoton rypistys, kun Korisliigan runkosarjan viimeiset pelit tahkotaan ennen tammikuun loppua. Tuolloin jokainen liigajoukkue mielii olla kuuden parhaan joukossa, mikä tietäisi paikkaa ylemmässä jatkosarjassa ja pudotuspeleissä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut