Ida Hulkko kuudes MM-finaalissa - Urheilu - Aamulehti

Ida Hulkko kuudes MM-finaalissa, Veera Kivirinta kahdeksas: ”Lähdin vähän liikaa hosumaan ja yrittämään”

Hulkko ja Kivirinta taistelivat 50 metrin vapaauinnin MM-mitaleista lyhyellä radalla.

Ida Hulkko ui naisten 50 metrin rintauinnin finaalissa. MM-finaali uidaan kello 16.42 Suomen aikaa perjantaina.

17.12.2021 14:37 | Päivitetty 17.12.2021 18:00

Suomen Ida Hulkko oli kuudes ja Veera Kivirinta kahdeksas lyhyen radan MM-uintien 50 metrin rintauinnin finaalissa perjantaina.

Hulkon aika oli 29,88 ja Kivirinnan 30,07. Hulkko oli välierien toiseksi nopein ajalla 29,62, mutta ei pystynyt toistamaan samaa huippu-uintiaan.

Hulkko jäi mitalista 33 sadasosaa, pronssia ui Ruotsin Sophie Hansson 29,55. Kultaa voitti Israelin Anastasia Gorbenko ajalla 29,34, hopeaa ui Italian Benedetta Pilato 29,50.

”Uinti oli paljon huonompi kuin välierissä. Lähdin vähän liikaa hosumaan ja yrittämään. Maaliintulo oli aivan järkyttävä ja siinä meni monta sijaa”, Hulkko kertoi Uimaliiton Twitterissä.

”Kyllä tästä hampaankoloon jäi, koska siinä oli kaikki mahdollisuudet lähteä hakemaan mitalia. Tärkeintä oli kuitenkin se, että olisi päässyt tekemään hyvän uinnin ja sitä ei tullut. Seuraavan kerran kokeillaan uudestaan, ja nyt vain sadan metrin rintauintia kohti”, Hulkko silmäili sunnuntaihin.

Lue lisää: TaTU Tampereen Ida Hulkko jäi EM-mitalista kaksi sekunnin sadasosaa, Kivirinta hylättiin finaalissa – Suomi ei päässyt kisoissa mitaleille

Laura Lahtinen ja Fanny Teijonsalo eivät yltäneet alkueristä jatkoon Abu Dhabissa järjestettävien lyhyen radan MM-uintien toisena kisapäivänä.

Lahtinen oli 200 metrin perhosuinnissa ajalla 2.09,30 aamun alkuerien 18:s.

”En pystynyt kauheasti miettimään uintia itsessään, kun ensimmäisessä käännöksessä toisen käden sormeni muljahtivat jotenkin ihmeellisesti. Ikinä ennen ei ole käynyt näin, ja säikähdin todella paljon, että onko jokin lähtenyt sijoiltaan. Sen jälkeen en pystynyt keskittymään hetkeen, ja sitten mitään ei ollut enää tehtävissä, vaikka yritin vielä kiristää, eikä tuntunut pahalta.”

”Ärsyttää, koska uinti tuntui niin hyvältä, mutta tämä vei kokonaan keskittymisen”, Lahtinen sanoi Uimaliiton tiedotteessa.

Lahtisen sormet venähtivät käännöksessä, mutta hän pystyy jatkamaan MM-urakkaansa.

”Ei se hyvä uinti ollut”

Teijonsalo avasi MM-urakkansa 100 metrin vapaauinnilla. Teijonsalo ui ajan 54,39 ja oli alkuerien jaetulla 25. sijalla.

”Ei se hyvä uinti ollut. Vaikka ei päässä tuntunut, että olisi jännittänyt, kropassa oli hirveä stressi päällä. Minua tärisytti kaikkialta ja mahassa kiersi, ja juuri ennen kuin nousin starttikorokkeelle meinasi tulla oksennus. Mietin siinä juuri ennen starttia, että menenkö edes uimaan vai jätänkö tähän. Ei se ole sellainen lähtökohta, mistä on hyvä uida. Aika on yli sekunnilla kauden huonoin, mutta ehkä tällä kertaa se oli itsestä riippumattomista tekijöistä kiinni”, Teijonsalo avaa.

Teijonsalolla on ohjelmassa vielä 100 metrin sekauinti sekä 50 metrin selkäuinti ja vapaauinti. Lisäksi Teijonsalo kisaa Suomen sekauinnin sekaviestijoukkueessa.

Päivitetty 17.12. kello 17.00 ja 18.00. Lisätty tieto naisten 50 metrin rintauinnin finaalin tuloksista ja Hulkon kommentit.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut