Elisa Holopainen tehoili ja loukkaantui - Urheilu - Aamulehti

Elisa Holopainen tehoili ja loukkaantui Tshekki-voitossa: ”Pieni puujalka ainakin tuli”

Suomen maalilla Meeri Räisänen koppasi kiekon 20 kertaa.

Suomen maalintekijä Viivi Vainikka (tak.), Elisa Holopainen ja Minttu Tuominen juhlivat 1–0-maalia Tshekkiä vastaan.

15.12.2021 22:14

Suomen naisleijonien valmistautuminen olympiajääkiekkoiluun jatkui keskiviikkona kotiottelulla Tshekkiä vastaan Heinolassa. Vierumäen urheiluopiston jäähallissa nähtiin kotivoitto maalein 4–3 (1–0, 3–2, 1–0), mutta pelillisesti testiottelun anti jäi ohueksi.

Suomen maalintekijät olivat Viivi Vainikka, Elisa Holopainen, Julia Liikala ja Sini Karjalainen. Suomen maalivahti Meeri Räisänen torjui ottelussa 20 laukausta.

”Emme taida saada ykkösketjua kokoon tällä valmistautumisjaksolla lainkaan. Susanna Tapani on yhä kipeänä, Noora Tulus ei ole riveissä ja Michelle Karvinen loukkaantui ensimmäisessä erässä. Tästä tuli sekametelisoppaa, kun ketjuja piti laittaa uusiksi koko ajan”, harmitteli päävalmentaja Pasi Mustonen.

Kuvaavinta oli, että Suomen toisessa ylivoimaviisikossa vaihtui toinen laitahyökkääjä kolmesti viisikon neljän ensimmäisen ylivoimavaihdon aikana.

Mustonen kävi toisessa erässä kuumana huutaen vierasjoukkueen penkin suuntaan, mutta syytä ei tarvinnut ihmetellä. Tshekin sentteri Tereza Vanisovalle tuomittiin polvitaklauksesta suihkukomennus. Uhrina oli pitkään jäässä maannut Elisa Holopainen, 19, joka oli illan tähti.

Naisten kotimaisen liigan pistepörssin ykköspaikalla oleva laitahyökkääjä Holopainen kokosi vajaassa kahdessa erässä tehopisteet 1+2 ja jäi toisella erätauolla pukukoppiin.

”Pieni puujalka ainakin tuli. Kieltämättä tehopisteitä napsui ihan hyvin”, kuittasi täksi kaudeksi KalPan värit Kiekko-Espoon asuun vaihtanut Holopainen.

”Seurajoukkuekausi on sujunut hyvin. Arki on muuttunut jonkun verran, kun pääsen harjoittelemaan jatkuvasti maajoukkuepelaajien kanssa”, totesi 46 maaottelussaan tehopisteet 11+9 koonnut Holopainen.

Viimeksi alkuvuodesta 2020 maajoukkueessa esiintynyt maalivahti Noora Räty, 32, palasi kokoonpanoon varavahtina.

Ottelu oli puolustaja Minnamari Tuomiselle, 31, maajoukkueuran 250:s. Suomalaisnaisista enemmän maaotteluita ovat pelanneet vain joukkueen kapteeni, 34-vuotias Jenni Hiirikoski (368), Karoliina Rantamäki (355), Rosa Lindstedt (266) ja Emma Terho (257).

Maajoukkuedebyyttinsä pelasi HIFK:ta edustava lappeenrantalaispuolustaja Krista Parkkonen, 19.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut